fredag den 2. oktober 2015

Højdepunkter 2015 - September


Efteråret og vinteren er strikkernes højsæson, her myldre det med gode strikkeoplevelser, jeg har skudt min sæson igang med den månedlige strikkekafe i Sommerfuglen og den nye Strikkefestival Knitwork i København, den vender jeg tilbage til.

I begyndelsen af september, gik turen til Nordsjælland, ud på landet til Butikken ved højen, en perle af en strikke quilte butik. Jeg er vild med Lones butik. Først drev de blot butik med kvalitits hundefoder (det er også der jeg køber iblingernes kattemad, det finder du ikke i webshoppen, men kontakt Lone, hvis du vil høre mere). Nok om kattemad, her er det jo strik det handler om, og tilbage til Lones butik. På mit hold havde jeg kvinder der boede i området, og så de der var i sommerhus, Butikken ved højen der ligger Asnæs nær Sjællands odde, er nok den garnbutik med det bedste udvalg. 

Kornblomst, er det design der har solgt bedst i september, ja faktist i hele 2015. Det er ret vildt. Du kan se den og prøve den på hos Rasmilla. Her i denne måned har jeg arbejdet på en Kornblomst minime, faktisk to, en til baby og en til barn. Læs mere her. Opskrifterne til de to børneversioner kommer her i begyndelsen af oktober. Modellerne kan du se på årets måske største krea event, nemlig Kreativedage i Fredericia, hvor jeg har bod, og skal holde foredrag. Mere om det senere.

Efter som det er højsæson arbejder jeg på ret mange designs, for at blive i temaet, så arbejder jeg på en minime serie for Woolspire. Opskrifterne kommer her i oktober, en sød cardigan til mor og barn. Lige nu er teststrikkerne ved at lægge sidste hånd på opskriften, Kirsten har læst korrektur, jeg skal blot sætte opskriften op, og så skal vi i foto - det er altid sjovt. Kender du måske et pigebarn str 3-4 år, der kunne have lyst til at være model i børnetrøjen. Jeg drømmer om at det skal være en med rødt eller mørkt hår. Farven hun skal kunne bære er flaskegrøn. Send mig en mail på knitting@bykaae.dk, hvis det er noget :-) 

Du har nok opdaget at jeg er lidt fjern og distræt, blogindlæg er forsinket, der er hele dage uden nogen billeder på Instagram og Facebook... Den er god nok, det er fordi jeg knokler for at få min booklet Grafisk gobelinsstrik - Strik & Mal ud over rampen. Fotooptagelserne, skal vi ud på på mandag, og trykken er bestilt, så den er færdig til Kreative dage 7-9-13 bank under bordet.

Hangoutet denne måned var Basis sokker fra tåen op, et kursus for dem der er helt nye i at strikke sokker. Se eller gense udsendelsen her 

Mit bud på et varmt efterår, kan du se i Kreativ strik nr 4 - eller lige her

Og nu til den fedeste oplevelse i lang tid... Knitwork, strikkefestivalen i københavn. Læs om min tur her.

Håber din september har været lige så skøn som min.

Oktober byder på mange ting, bla en Strik i fællsskab. Vi skal strikke min model fra Hjelholt, den må du lige vente et par dage endnu med at se. Ha et forrygende efterår <3 p="">