tirsdag den 10. september 2013

Design for BC-garnKom hjem for et par timer siden, efter en dejlig dag i Kolding. Først arbejde; fremlæggelse af design ideer, finde garn... Det der med at finde garn, det var fedt... reol efter reol med lækker lækker garner, fede farver og mange slags. Et af valgene faldt på noget silke.
Da vi var færdige med at finde garn tog vi ud og spise lidt god frokost. En super hyggelig dag... Togtiden blev brugt på arbejde. 

Design for magasinet Kreativ Strik


Besluttede i weekenden at give op, vikleprøverne ville ikke vise noget jeg ville se... Det bliver ikke magiske nøgler i dette garn. Den superwash behandlede overflade egner sig heller ikke super godt til det, men det kunne lade sig gøre. Sisu fra Sandnes garn 80% uld 20% nylon, 175 meter på 50 gram, kan vaskes på 40 grader, hvilket i nogle tilfælde er ganske udemærket... 
Jeg strikker på p 3mm, min strikkefasthed er ikke den banderolen foreskriver (27 m = 10 cm) jeg har 30 m og 34 omg på 10 X 10 cm. 

Ved at have stået lidt i garnbutik, er det gået op for mig at mange, rigtig mange ikke helt ved noget om pinde str, strikkefasthed og den vejledende på banderolen. Derfor lige et par linjer om det.
1. Strikkefasthed og vejledende pinde... Når der i en opskrift står strikkefasthed på p 3,5 giver 26 m og 30 p på 10X10 cm, så betyder det at tallet du skal ramme på 10 X 10 cm er 26 m og 30 p og meget ofte er det på en pind der enten er tykkere eller tyndere. Derfor skal man i SAMME garn, strikke en prøve, med lidt flere m og over flere p. Passer målene ikke, så strikkes der en ny, hvor pindestr justeres op eller ned....
Hvorfor? 
For at få et strik, der passer til målene. 

Nogen hader, andre elsker strikkeprøver. Hvad gør du? Har du en god strikkeprøve historie, så del den gerne i en kommentar til dette indlæg.