torsdag den 31. maj 2018

Sådan strikker du din helt egene Scrunchies 🎀 (GRATIS DIY)Da jeg var teenager syede jeg et hav af de her hårbånd - Min elskede Momse, havde et lækker stof stasch som jeg kunne boltre mig i.

Og som med alt god, så kommer det gode igen og igen og ingen Scrunchien er ingen undtagelse.

En frisør fortalte mig en gang, at denne type hårelastikker, faktisk er "sundere" at bruge i håret, end de tynde hårelastikker. Jeg bruger faktisk slet ikke det tynde længere - efter min frisør, sagde at det var elastikkerne der var skyld i at mit hår knækkede.

Alt imens jeg sad og strikkede på en strikkeprøve til et mønster - slog det mig... Jeg kan da bare lige strikke den lidt længere og så lave en strikket Scruncie - 🎀G E N I A L 🎀 ide.

Tommelfingerreglen for en vellykket Scruncie, er at den er 6 x længere end den er bred - og elastikken som du syr i - har lidt under den halve længde - jeg trækker 5 cm fra Scruncie'ns længde.  Gode breder er mellem 6 og 9 cm i fuld bredde.

Min Scrunchie er
9 cm bred
og 54 cm lang
Elastikken er  22 cm lang (jeg bruger bare sådan en almindelig tynd bukseelastik - det var det jeg havde).

Du kan strikke i præcis det garn og med de pinde du har lyst - om du strikker glatstrik eller mønster - om du strikker frem og tilbage på pindene - eller rundt... Det bestemmer du helt selv...

Men sådan her har jeg gjort...1. Mønsteret jeg har strikket på min Scrunchie er super let 
og jeg har selvfølgelig lavet en video, til den kringlede del.  Jeg har strikket i Opal sokkegarn farve Græs grøn - en lækker rest fra gemmerne, på pinde 3 mm. Over 24 masker, hvor første og sidste maske er kantmasker, der strikkes ret på retsiden og vrang på vrangsiden.

Bunny face stitch

Masketal delbart med 8 + 4 (eller blot 8, hvis du strikker rundt)

1.P: vrang (ret, hvis du strikker rundt)


2.P: *4 r, 2 r sm, lls* gentag til de sidste 4 m, 4 r.


3.P: vrang
(ret, hvis du strikker rundt).

4.P: *4 r, stik højre pind ind under lænken, mellem stedet hvor du på 2. P strikkede 2 r sm og lls, strik 1 maske igennem, 2 r,  strik igen højre pind ind i hullet mellem 2 r sm og lls (det samme sted, du strikkede ind i før) og strik 1 maske igennem* gentag til de sidste 4 m, 4 r.


5.P: vrang
(ret, hvis du strikker rundt).

6.P: 2 r sm, lls, *4 r, 2 r sm, lls* gentag pinden hen.


7.P: vrang
(ret, hvis du strikker rundt).

8.P: strik højre pind ind under lænken, mellem stedet hvor du på 6. P strikkede 2 r sm og lls, strik 1 maske igennem, 2 r,  strik igen højre pind ind i hullet mellem 2 r sm og lls og strik 1 maske igennem, *4 r, stik højre pind ind mellem stedet hvor du på 6. P strikkede 2 r sm og lls, strik 1 maske igennem, 2 r,  strik igen højre pind ind i hullet mellem 2 r sm og lls og strik 1 maske igennem* gentag, pinden hen.

lls = løft 2 masker ret løs af, én af gangen, før maskerne tilbage på venstre pind og strik dem drejet ret sammen.

Mit mønster er strikket frem og tilbage på pindene, så jeg skal lige sy sammen med madrassting på den lange led se video her

2. Trække elastikken igennem - Sy elastikken (jeg har gjort det på maskinen 3 x syer jeg hen over)
3. Nu syer jeg mine ender sammen med maskesting - se video her .

Ja så fik du også lige trænet lidt montering - og det går du aldrig galt i byen af - en god montering er alfa og omega for at kunne kalde sig en god strikker. Træning før perfekt... Nålen som jeg bruger er der mange der efterlyser - den er fra Clover du kan købe den lige her 


Dette blogindlæg indeholder Affiliate reklamelinks, handler du gennem disse links er du med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisningsvideoer til dig på min Youtube Kanal - 1000 tak.

Shop på Rito via dette link og støt mit arbejde med gratis materialer