fredag den 21. august 2015

Bohemer cardigan i bomuld, mohair og paliet garn fra Tante Grøn


Hen over sommeren har jeg arbejdet på en lækker vamset cardigan i bohemer stil på tykke pinde
I går kom den endelig af pindene. Nu skal jeg lave frynser langs kanten og binde dem i knuder som man gør det på tæpper. Her i august har jeg cardiganen til teststrik og forventer at have en opskrift klar i løbet af efteråret. 

IG var mange hurtige til at spotte at det her er en farve langt fra min comfort zone, den er strikket i sandfarvet garn, det der holder den oppe er det skønne paillet garn, der ikke fås i så mange farver - derfor blev det til en ikke-farvet cardigan. Alle garner er fra Tante Grøn i Odense. Jeg har brugt Havblik, Støvbold og Pletter i luften. Havblik og Støvbold har jeg strikke sammen under hele cardiganen, ind i mellem har jeg strikket Pletter i luften med, det er den der giver de smukke blanke striber. Hele cardiganen kommer til at stå i små 500 kr hvilket er en rigtig god pris. Jeg er vild med Tanternes garner, bomuld og mohair strikket sammen er super skønt, det giver en mere luftig og giver designet en lethed, den ikke ville have haft, hvis jeg blot havde strikket i en mere chunky bomuld, cardiganen vejer ca 500 g.

Om garnerne 
Havblik 100% bomuld 275 m på 100 g, dejlige store nøgler betyder færre ender at hæfte. fås i 59 farver.
Støvbold 30% Kid Mohair, 28% Polyarmid og 42% Akryl, ofte ønsker jeg ikke at der er Akryl og Polyarmid i de garner jeg strikker med, men her har det sin plads, jeg ønskede en fluffy mohir, der ikke ville fælde, 475 m på 50 g. Fås i 10 farver.
Pletter i luften 100% polyester, 135 m på 25 g palietter hæklet ind i en tråd, fås i 6 farver.

Short in English
I have been designing this cardigan during the summer. Now it is up for test knitting - sometime in the fall I will release the pattern in both Danish and English. 
The yarn I have used for this cardigan is cotton, mohair and a paillet yarn all knit together on big needles.