torsdag den 14. januar 2016

Tykke hygge sokker i 100% uld - Holder det?


Sokker er noget af det jeg har strikket mest af. Som regel er det i tyndt strømpegarn og på tynde pinde (2,5 mm). I december har vi haft vandskade efter stormen, og har som efterfølger af det problemer med varmen. Derfor måtte jeg bare have et par tykke varmende sokker på pindene. Michael har et par i 100 uld fra Hjelholts Uldspinderi - Hjelholts sokkegarn - de holder fint til slid indendøre, dem han har brugt i sko, de holder ikke lige så længe som dem med nylon i. Men det siger jo sig selv.

Det jeg vil have er et par sokker, der kan holde til indendørs slid. Det betyder at jeg i 30 dage vil bruge disse sokker som sutsko. Efter som jeg arbejder hjemmefra, er det ret mange timer de er i brug. Vi har flisegulv i underetagen og trægulv på øverste. 
Lige nu er jeg på 10ende dag og det går godt, jeg er ikke gået igennem, der er ikke mærkbart slid, jeg har vasket en gang. Du kan se videoen og høre mine overvejelser omkring 100% uldsokker. 

Noget af det jeg har tænkt meget over er at gå så langt ned i pind som jeg synes garnet kan bære. Jeg strikker på p 3,5 mm, garnet er Peruvian Highland Wool fra Filcolana.

Skulle det være sokker til at bruge i sko, der ville være udsat for en masse slid, så ville jeg strikke med enten to tråde tyndt strømpegarn f.eks. Arwetta Classic også fra Filcolana. Eller også ville jeg vælge et tykt sokkegarn Så som Raggi fra Jarbo.

Om 10 dage vil jeg lave endnu et blogindlæg om mine erfaringer med at bruge 100% uld til sokker, der bruges som sutsko. Ja jeg ved at jeg kunne filte dem så ville de kunne klare mere slid, men det er ikke det jeg vil.

Hvad er dine erfaringer med sokker strikket i 100% uld?