mandag den 6. januar 2014

Januar gaven på ByKaae - fra Mosekonens puslerier
630 g Skyllet rå Spælsau rå uld er på højkant i denne måned, og mon ikke det vil glæde rigtig mange?

Spælsau rå uld er egnet til at spinde enten på håndten eller rok, måske er du så vild at du har bevæget dig ud i dogmestrik, hvis ikke, så har Tove fra Mosekonens puslerier også et hæfte med i pakken om netop det emne. Sidst men ikke mindst så er Ulden vandvittig god at filet af, om det er våd eller nålefilt.

Ulden er lækker, langfibret, fra Lystbækgård. Farven er meget lys grå (billedet viser ikke den rette farve, blot fibren som rå uld). 
Lækker, langfibret og god uld for en nybegynder udi spindekunstens skønne land: Sjovt er det også, at strikke direkte fra....

Tove fortæller at det er sjovt at strikke direkte fra rå ulden, noget jeg aldrig har prøvet. Læs mere om det i hæftet Dogmestrik - Håndbog i at strikke fra et får. 

For at deltage i lodtrækningen, skal du blot skrive en kommentar til dette indlæg, jeg trækker lod i begyndelsen af februar 

Toves blog finder du lige her 

En video om Dogmestrik.Strikkeprøven hvordan?


Her i weekenden har jeg strikket et par prøver til en tutorial fotooptagelse hos Woolspire. Derfor vil jeg i dag benytte lejligheden til at skrive lidt om hvordan jeg strikker mine prøver. 

Nederste prøve
Jeg ville prøve et mønster af med bobler (prøven skal bruges til at vise vrang strikket fra retsiden). Hvis jeg skulle designe eller strikke noget, hvor der indgik en masse farvet bobler, så ville jeg finde mine farver og garnet jeg skal strikke i frem.

Her er det Peruvian Higland Wool på P 5,5 mm
Jeg har slået 46 m op strik til du har en kvadrat sådan ca.
For at prøven skal kunne vise mig noget, må den være stor. 

Mellemprøven
Jeg ville prøve en mønsterraport af. (Prøven skal bruges til 2 farvet x- opslag).
Her er det også Peruvian Higland Wool på P 5,5 mm
Jeg har slået 46 m op strik til du har en kvadrat sådan ca
Nu kan jeg se om det passer mig med 10 p mellem striberne, bemærk at jeg har strikket frem og tilbage, derfor må den være til en opskrift der er strikket frem og tilbage.

Øverste prøve
Jeg vil prøve et mønster og et magisk nøgle af, og her kan du se at, det dur bare ikke, derfor er jeg i gang med en ny. (Prøven skal vise magiske nøgler, og strik med dominant på rundpinde).
Her er det Peruvian Higland Wool på P 5,5 mm
Jeg har slået 46 m op strikket rundt. Det var bare for lidt! Nu har jeg slået 100 m op, hvilket er lige i overkanten, men jeg får en god fornemmelse for mønsteret, der er et nyt, da det første mønster blev for utydeligt, nøglet er det samme. 

Vask din prøve! 
For at din prøve skal kunne bruges rigtigt, er det vigtigt du behandler den, som de stykke strik du skal lave. Vask den, som du vil vaske dit produkt. Derefter kan du måle din strikkefasthed.