mandag den 27. november 2017

Hvordan tjener en strikdesigner sin løn (Affiliate reklame - del 5 af 5)


Jeg er nået til sidste del i min mini serie på 5 dele, der handler om, hvordan jeg som strikdesigner tjener min løn - en ting er sikkert jeg kan ikke leve af KUN at skrive opskrifter... endnu. 

Læs de andre afsnit her 
Del 1 intro og freelance arbejde
Del 2 skrive opskrifter for andre 
Del 3 Undervisning og foredrag
Del 4 om selvpromovering

Affiliate aftaler er noget ret nyt for mig, og i starten var jeg meget imod denne form for indtjening. Sådan forholder det sig ikke længer, faktisk er jeg blevet helt ok med fænomenet.

Affiliate aftaler, er en reklameaftale, der findes flere måder at gøre det på, her beskriver jeg de 3 former jeg arbejder med. 

  • Den traditionelle aftale, som jeg har via Partner-ads  her får jeg 5-10%  incl moms af det en vare koster på den side jeg har linket til... hvis du køber varen via linket. Jeg har ikke så mange affiliate links på min blog endnu, og de jeg har giver da heller ikke styrtende med penge, men alt mellem 150 og 800 kr om måneden har jeg dog tjent på dem. Så jeg siger tak til dig der køber via mine links. Det er langt fra alle links der er affiliate på min blog, da der faktisk ikke er ret mange web-shops, der laver affiliate aftaler. 
  • Garn fra firmaerne, det garn jeg laver mine designs i, det får jeg, jeg køber ikke noget. Jeg har nogle rigtig gode aftaler med de firmaer jeg samarbejder med, hvor de sender det garn jeg skal bruge. Jeg får garn til 1 - 2 modeller pr design, skal jeg bruge mere, må jeg købe.
  • Betaling for at bruge et produkt i en video. Ind imellem bliver jeg betalt af firmaer for at bruge et produkt i en af mine videoer på Youtube, det kan være alt fra garn, til strikke-gear, på den måde er de med til at sponsere en video, der er gratis for dig at se, og de får reklamen. Prisen for disse er meget forskellige, jeg har fået alt mellem 300 og 500 kr ex moms for at bruge et produkt. 
Mine tanker i forhold til at gøre reklame for andre...
For mig er det helt ok, så længe det er et produkt jeg kan stå inde for, jeg kunne aldrig drømme om at gøre reklame for noget jeg ikke bruger i min hverdag, eller noget jeg synes er dårligt - til de aftaler takker jeg pænt nej. 

Som jeg ser det, er det produkter jeg alligevel omtaler, så hvorfor ikke også tjene en skilling på omtalen.

Det er nu ikke reklamelinks det jeg tjener mest på, men lidt - det får jeg, og på sigt bliver det til lidt mere end det er nu. Det jeg drømmer om, er at Affiliate reklame, kan være det ben, der tjener arbejdet med min blog og Youtube kanal hjem.  

Affiliate er mest kendt i madblogger branchen
Affiliate aftaler er noget madbloggere i den grad bruger, og nogle af de mest læste madbloggere, de tjener så mange penge på deres affiliate aftaler, at de kan lade alle deres madopskrifter være gratis tilgængelige. En madblogger fortalte mig for noget tid siden, at hun tjente mere på affiliate end en bogaftale... Madbøger, er ellers nogle af de bøger der er rigtig godt salg i, så det er altså mange penge. Vi taler her om noget der minder om en almindelig indtægt. Der skal så også arbejdes for det, man skal være god til det man laver og man skal ramme folks smag.