fredag den 9. april 2010

Tyrkisk vest # 1 idé og leg

I sommeren 2007 var jeg på studietur til Istanbul - Tyrkiet, Jeg var afsted i faget håndarbejde.
Det var en fantastisk tur, vores tema var vævning. Vi vævede en masse små billeder, så en masse kultur. En meget inspirerende tur.

I forbindelse med at vi flyttede, fandt jeg en masse billeder som som Susi har sendt mig. Billederne er fra bazaren og fra Sultan Ahmeds palads - Topkapi.

De mange geometriske former der er at se i billederne er oplagte at strikke. (Min første tanke i 2007 var broderi).


Jeg har tegnet en lille vest, og tegnet mønster på de små firkanter og "vinduerne".

Her har jeg tegnet venstre forstykke, med en opstrikket kant. Jeg har fundet noget garn frem fra gemmerne. Det er håndspundet garn er fra Bente B Meget meget blødt og lækkert. Den gule er 100% merino, den mørke flerfarvet er 50% silke og 50% babyalpaca.
Garnerne har intet med Tyrkiet at gøre, jeg elsker bare gul, og den anden minder mig om de mange farver der er at finde i perlemor, alt efter hvilket lys det udsættes for - bare mere intens

Først prøvede jeg at strikke med den mørke som bund farve. Det blev noget smuds, farven kom ikke helt til sin ret. Eller også skulle mønster farven være en anden end gul... Gul skulle med!


Så der måtte et nyt forsøg til.

Jeg byttede om på farverne, og synes faktisk det bliver ret godt. Jeg er vild med den gule. Præcis samme farve som min cykel.

Farverne i det flerfarvede garn kommer til sin ret, selv den blege grøn/gule.

Nu er det så spændende at se om tegning og min krop passer sammen. Min mønster konstruktion plejer at være i orden (nemt når man har gine at draperer sine mønstre på).

Får lyst til at rejse til Istanbul igen - Klart en perfekt rejse til de håndarbejds tossede. Men for gudsskyld, bo i den gamle bydel. Den er smuk, romantisk og så inspirerende. Vi boede på et billigt hotel med udsigt til den blå moske på den ene side og vandet på den anden side. SKØNT