mandag den 4. april 2016

Rævecardigan fra Strik & Mal Grafisk Gobelinstrik - Strik i fællesskab del 1 og 2 af 7


I dag starter vores strik i fællesskab / knit a long

Vi skal strikke Ræve-cardiganen fra Strik & Mal Grafisk gobelinstrik. 

Denne SIF's Strik i fællesskab KAL Knit a long er delt op i 7 dele over de kommende 6 uger.

Du kan følges med mig, eller du kan arbejde i dit eget tempo.  Mange ting vil foregå i den lukkede Facebook gruppen - Søg om medlemskab og jeg lukker dig ind. 

4.-10. April
Del 1 - Vi lægger perleplader og laver vores eget design, eller følger bogens design
Del 2 - Gør dine indkøb, strik en strikkeprøve, afprøv gobelin teknikken

11.-17. April

18.-24. April

25. April - 1. Maj

2.-8. Maj
Del 6 - Vi sætter ærmer til og lukker af til Raglan

9.-15. Maj
Del 7 - Finish


DEL 1
Du har nu flere muligheder at vælge mellem, 1. strik efter diagrammet i bogen, 2. farvelæg diagrammet, enten det i bogen eller hent en print version her, 3. lav dit eget design, enten på en perleplade eller på ternet papir.

Jeg strikker to cardigans, én hvor jeg følger bogens diagram og én hvor jeg laver mit eget design på en perleplade.

EGET DESIGN
Hvis du holder dig til 13 perler i bredden og 18 i højden, kan du blot følge bogens opskrift, hvis ikke må de små grå på en prøve, jeg ved flere i Facebook gruppen vil arbejde med at strikke i tyndere garn og til størrelser, der ikke er i opskriften - Jeg opfordre jer til at dele erfaringer og samarbejde. 

Den cardigan jeg strikker i "Eget design" er en gave til en dreng hvis far ELSKER Minions, derfor gik jeg på Pinterest og fandt en Minion  Som eksempel vil jeg også lægge den som en perleplade - når mine perler kommer fra Panduro. 


I mellemtiden må du nøjes med at se på min Kys Emoji, som jeg har brugt til min strikkeprøve (Tanken er at jeg vil strikke en masse, filte dem i maskinen og bruge dem som bordskånere).

I min søgning efter den PERFEKTE Minion, fandt jeg også en Bat-Minion - Er Pinterest ikke bare fantastisk?


-----------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------

DEL 2
Nu er motivet bestemt, så er jeg klar til at vælge farver, selv strikker jeg i det garn opskriften er skrevet til, nemlig Peruvian Highland Wool fra Filcolana, du kan finde din nærmeste forhandler via Filcolanas hjemmeside.

Når du har dit garn, så er du klar til at strikke en strikkeprøve. 
Jeg har lavet en lille strikkeprøve opskrift, der også får dig rigtig godt i gang med teknikken. Prøven kan efterfølgende bruges som bordskåner, eller bare være en dekorativ dims.


STRIKKEPRØVEN
Du behøver ikke strikke en kys emoji, jeg synes personligt bare det er langt sjovere at strikke en prøve jeg kan bruge til noget, end en firkantet dims!

Jeg strikker i det garn jeg vil bruge og på de pinde opskriften anviser (Peruvian Highland wool fra Filcolana og p 4 mm). Hvis du ikke er bekendt med teknikken, er det også en god måde at få teknikken prøvet af, og fintunet.


Hver perle tæller 2 masker og 2 ret-riller (4 pinde). 
Jeg har strikket baggrund på min 


Jeg har brugt en rest sort, en rest rød og et halvt nøgle gul - Peruvian Highland wool - som jeg havde liggende i gemmerne, den gule og den sorte skal jeg i forvejen bruge til min Minion.OK jeg ved det godt, det kan være stressende med sådanne en bagside - Dette er en strikkeprøve, skal prøven ikke bruges til noget vil jeg ikke bruge tid på at hæfte ender. 

Det skal min nu, men jeg gemmer mine ender til et af de første Periscopes, der netop skal handle om at hæfte ender.  Gemmes efterfølgende på Youtube.Videoen fra Periscope del 1 og 2

Vi ses i Facebookgruppen

På de sociale medier #Bykaae_SIFs #StrikogMal_rævecardigan #GrafiskGobelinstrik