onsdag den 18. februar 2015

Klip i strik, eller dekoration med broderi på strik - det er super nemt!


Når jeg har mit Taljetørklæde på, hvad enten det er tørklædet fra Krydret strik, eller demoen her, så er folks reaktion den samme...

To- farvet strik frem og tilbage på pinden - Åhhh nej - og - har det ikke bare taget laaaang tid at sy alle de perler på?

Til det er svaret altid det samme, tørklædet er nemlig strikket rundt og klippet op... Og jeg husker stadig den dag i 2010, hvor jeg fik et lille gys i maven, da jeg skulle klippe. Det er ikke noget der tager lang tid, eller som er svært. Men dekorationen der i mod, den tager længere tid end at strikke. Så er spørgsmålet om man er til det, eller om man bare vil strikke... det bestemmer man jo selv.

Short in English
I have made a scarf, to tie around the waist in my book "Krydret strik" (Spiced knitting). It get a lot of reactions, mostly positive, and a lot on the knitting. "is this knitted in the flat back and forth? I don't want to do that, ohhh this beadwork, how long does it take"?
The scarf is stranded knitting in the round, steeked, the beadwork takes it time, either you enjoy it, ore you hate it - I love to sit at sew the little beads on to my knitting and otherwise do embellishments


Og gyset forstår I måske... jeg kunne nemlig ikke komme til at sy først, og den der teknik med at hækle kendte jeg ikke. Efter som at jeg havde strikket i uld var chancen for at det skulle trævle ikke så gal. Hvis du er bange for det trævler, kan du jo lige vaske dit strik først, så ulden får lov at åbne sig og dermed fæstne sig.

Short in English
This is 100% wool on thin needles, so I just did the steeking - now sewing ore crochet. The wool have a nice quality - it fastens the stitches when the wool opens - wool opens when you wash it and when you use it. 


Senere strikkede jeg et bånd på, bare en picotkant, og gemte den klippede kant under den, og med de mange broderede palietter langs kanten... Flere 1000, ja så er det da umuligt at det skulle trævle. Dekoration på strik, har min store forkærlighed, og jeg ville ønske at jeg havde tid til at brodere lige så meget som i gamle dage.

Short in English
After steeking, I did a picot edging, to hide the steek. Then i sew more than a thousand sequins on to the edge - this is newer going to unravel! Embellishments has my heart, I would love to have more time to do embroidery on my knitting


Hvad er dine erfaringer med at klippe i strik? What is your experience with steeking? 

Og er du til dekoration på håndstrik? and what about embellishments on you knitwear?