mandag den 18. november 2013

Lidt om en håndstrikdesigners arbejdstid


Jeg er blevet spurgt rigtig meget til, hvordan min arbejdsdag ser ud. Når jeg er ude og holde foredrag, kommer det bag på rigtig mange, præcis hvor meget en håndstrikdesigner skal arbejde. Efter som jeg jo kender en del, kan jeg her afsløre, at dette er den normale arbejdstid, og måske endda lige i underkanten. 
Jeg har både lange og korte dage, og i denne måned en enkelt dag hvor jeg slet ikke har arbejdet. Farverne indikere de forskellige projekter jeg arbejder på. Jeg timer kun den tid hvor jeg rent faktisk arbejde, laver jeg andet, så slukker jeg. Det er en ret god måde at holde styr på tiden på. 
Og der skal arbejdes meget, skal jeg tjene en timeløn som dengang jeg var lærer, så skal jeg undervise to gange på en måned, og lave otte designs (altså trøjer). I der er faste læsere her på bloggen, kan så nok regne ud, at det ikke helt er der jeg er. Derfor har jeg også gang i en masse strikkedamer, der bestemt ikke spinder guld på at strikke for mig, men jeg håber de er glade og tilfredse (det virker sådan). 

Min dag ser ofte sådan her ud
kl ca 7 - 9 
morgen strik, på en simpel model, hvor jeg er på et sted, hvor der ikke skal tænkes så meget. Kaffe er et must.
kl 9
morgen mad, og en lille pause (godt jeg har nogle killinger)
kl 9:30 - 13:30
Regne/skrive/tegne opskrifter, tjekke mail, skrive blog, pakke ordre, tage foto, strikke
13:30 
Frokost, ofte foran skærmen
14 til 17:30
strikke
17:30 pause
19-22 (eller senere
aftenstrik, her er computeren slukket, der skal helst ikke regnes bare strikkes

Nogle dage, har jeg møder, eller skal undervise, det giver nogle gode bræk, til hvad der ellers kunne ende i en ensom arbejdsplads.

Jeg har verdens bedste arbejde, og tak til alle jer der gør det muligt.

Design for BC-Garn, poncho trøje

                          

Lige et par centimeter længere, så har forstykket den rette brede. V-halsen, overvejer jeg lige om skal kantes, med en testetømme, eller rullekant.

                          


Efterårs S.I.Fs del 4 - tørklæde med magiske nøgler


                 

Sidste del sættes igang. Når tørklædet er færdigt, skal det vaskes, og blokkes. Dvs. Når du har vasket, skal tørklædet forsigtigt trækkes i form. Hvorefter, det bare skal ligge og tørre, vendes efter et par timer, trækkes let i form, tørre... Osv til det er helt tørt,

                 

Jeg har vasket mit i maskinen på et uldprogram, med et uldvaskemiddel Eucalan, hedder det, og er købt hos Rasmilla. Efter vasken, har jeg centrifugeret på 1200 omdrejninger, mit tørklæde var derfor næsten tørt da jeg tog det ud.

                  

Rigtig god strikkelyst, jeg samler en lille billedserie fra denne Strik I Fællesskab i begyndelsen af næste uge. 

Læs mere om efterårets S.I.Fs her og se Facebook gruppen her