onsdag den 3. oktober 2018

Genbrugelig pakkekalender for de mindste...


Jeg elsker en god pakkekalender, med pakker der er lavet med stor kærlighed. 

Når det kommer til bamser og legesager, er det bare finest at de er hæklet og ikke strikket (synes jeg). Her kan hækling bare noget i forhold til tekstur og formgivning, som strik ikke kan. Sådan skrev jeg sidste år, det var før jeg selv gik i gang med eksperiment strikket legemad - Lige nu har jeg kun opskrifterne på min Instagram profil, hvor du kan hente dem helt gratis.

Det er ingen hemmelighed, jeg hækler ikke, men det gør min søster - og heldigvis elsker hun at hækle til Leia. 

I år er det Leias anden jul, og det er på tide at indføre nogle traditioner, en tradition jeg selv elsker er pakkekalender -hjemmegjort naturligvis. Det var så hyggeligt sidste år, Jeg vurderede dog hurtigt at en lille en på bare 1 år og 3 mdr ikke havde glæde af at få gaver hver dag, derfor tog jeg lidt fra, sådan at hun fik en gave hver 2. / 3. dag. Særligt de små nisser fra min søster var et hit. 

Nu i år hvor hun er 2 år og 3 mdr, ELSKER hun pakker, og overraskelser. Min mand og jeg er enige om at pakkerne ikke skal pakkes ind, de skal bare ned i den store luffe (se videoen under). Det er kun de pakker der ikke kan være i luffen - altså de fleste advents gaver der får lidt papir om sig. 

For mig behøver en pakkekalender ikke at rumme 24 nye gaver, der alle kan leges med. 

Nej jeg er til gaver som man finder frem og pakker ind år efter år. Eksempelvis små hæklet julet bamse figurer som  dem fra bogen hæklet jul. Suppleret med gaver der er til at beholde. Min søster har lovet at hækle nissefar og nissemor. 

Leia's pakkekalender kommer til at bestå af 2018 (her er hun 1 år og 3 mdr)

Små hæklet julebamser fra moster, der igen bliver pakket væk med julepynten når julen er omme. Som bonus får moster et nyt hæklenåle sæt lækkert bomuldsgarn og sikkerhedsøjne til bamser og en bog at hækle efter naturligvis Jeg er ret vild med Hæklet Jul af Louise Grimm Hansen. 

Lidt bøger og spil jeg har fundet brugt på Reshopper

Fingermaling så vi kan male julekort til familien og ja jeg har købt unicorn sættet... 

og en ny natlæsningsbog Natbjørnen Tjugga fra Emilie (Mor bliver så også lige forkælet med hendes super gode indre ro meditation). Efterfølgende har Emilie lavet en app med meditationer, jeg har 3. mdrs abonnement og har adgang til ALT. Fordi vi hver aften læser Tjugga, så benytter vi os af Meditationerne med Tjugga når Leia har brug for ro. Og ja jeg lytter selv til indre ro næsten dagligt. 

Hvordan er din pakkekalender til ungerne skruet sammen?

REDIGERET julen 2019 (Leia er nu 2 år og 3 mdr)
Sidste år som du kan læse, startede min søster og jeg denne tradition, med at lave en genbrugelig pakkekalender til min datter. 

I år vil jeg vise nogle af de pakker hun skal have i denne lille video. Nogle af gaverne er fra sidste år og andre er nye. Nogle har vi lavet og andre lægger op til at vi skal lave noget julet sammen. 


Listen af ting der er i pakkekalenderen

Hæklet bamser fra sidste år fra moster 2 stk
Hæklet legemad fra moster juletema gemmes væk igen
Hamaperler + stjerne fordelt over et par dage - har planlagt vi skal lave julepynt.
jule pixier (3 stk, kommer frem i julen og bliver pakket væk igen)
Dantoy spisestel 2 x advent
Stempler til modellervoks Advent 
Strikket jule legemad  gemmes væk og tages frem igen
strikket blåbær
Nissehuen fra sidste år, næste år skal der strikkes en ny
strikket julesokker, har gemt garn, så jeg kan forlænge dem næste år
Stansejern med juletræ, grøn karton og hvid maling til juletræer.
Jule elg i gobelinstrik pakkes væk igen
Dette blogindlæg indeholder Affiliate reklamelinks, handler du gennem disse links er du med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisningsvideoer til dig på min Youtube Kanal - Der er nye videoer hver uge ❤️1000 tak.

Shop på Rito via dette link og NatureBaby via dette link

På den måde støtter mit arbejde med gratis materialer