lørdag den 27. oktober 2018

Få styr på de lange tråde på bagsiden (mønsterstrik med 2 farver) Undgå lange floteringer

Dette er ikke en blogpost for dig der gerne vil lære at strikke mønsterstrik med 2 farver.

Dette er en blogpost for dig, der kan strikke mønsterstrik med 2 farver, men ikke helt ved, hvad du skal gøre med de lange tråde bag på.

Her finder du vejledningen til at undgå de lange tråde / floteringer i mønsterstrik med 2 farver.I opskriften City hat, vil du opdage, at der på nogle omgange er langt mellem farveskift, hvilket kan give meget lange og irriterende tråde på bagsiden. 

Det findes der jo heldigvis en løsning på!

I denne video tutorial lære jeg dig at hæfte trådene op - mens du strikker, på den måde undgår du at dine fingre, smykker eller lignede hænger i  de lange tråde på bagsiden. Og hvad bedre end at øve sig på end en hue på tykke pinde

Du lære altså både at hæfte den dominante tråd og baggrundsfarven op, det er nemlig forskelligt hvordan du snor de to tråde for at undgå de lange floteringer i dit mønsterstrik med 2 farver.

Opskriften på min hue, kan du købe lige her så vil du også lære at slå op til 3 ret, 3 vrang rib og lære at dampe din pompon, så den bliver ekstra lækker.I denne lidt ældre video giver jeg dig tips til hvordan du med damp kan få dit strik til at se pænere ud.

Mange gange når jeg strikker mønsterstrik med 2 farver, ser det lidt tarveligt ud mens jeg strikker,  særligt hvis der er langt mellem mine farveskift - det buler og krøller - og viser på ingen måde hvilken fremragende strikker jeg jo eller er.

Tippet er at bruge damp i dit strygejern som vist. 

I strygejernet har jeg en blanding af vand og uldvaskemiddelet  Wrapture fra Eucalan, som har en mild duft af Jasmin. Dette Uldvaskemiddel skal IKKE skylles ud. Det beskytter dit strik mod møl!

Blanding 1 dl kogt vand 1 dråbe Wrapture.Dette blogindlæg indeholder Affiliate reklamelinks, handler du gennem disse links er du med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisningsvideoer til dig på min Youtube Kanal - 1000 tak.

Shop på Rito via dette link og støt mit arbejde med gratis materialer