mandag den 27. april 2020

Undgå hakket ved omgangens start

www.bykaae.dk
Alle får det! et hak der hvor de har slået op og igen når de lukker af - sådan er det når du strikker rundt. MEN det kan super let undgås. Jeg giver dig mine bedste tip her under. 

Hvorfor er det der kommer hak? 
Svaret er helt enkelt - når vi strikker rundt strikker vi i en spiral form - Derfor!


Det første hak jeg selv for alvor blev opmærksom på som ny strikker, var det hak der kommer ved omgangens start. Grunden til at jeg opdagede det, var ikke så meget hakket i sig selv - men den forbandende lange "snor" der kom mellem sidste og første maske. 

Jeg lærte hurtigt at ved på første omgang, at bytte om på sidste og første maske, så kunne jeg både skjule den lange snor, men også undgå hak. Denne metode er synlig, men meget pænere end slet ikke at gøre noget.

MEN der er flere måder at gøre det på, min favorit er er at strikke den første maske på omgangen med begge tråde.

I videoen oven over gennemgår jeg flere metoder til hvordan du på første omgang retter op på hakket, men også hvordan du let kan gemme det i din hæftning. 
Hakket ved aflukningen er i den grad også til at få øje på, men det var ikke det første der generede mig som ny strikker, jeg kunne let gøre hakket mindre ved at sy tråden ned. Med tiden blev jeg dog klar over at denne lille operation kunne gøres meget mere raffineret.

Ved at sy noget der minder om et kædesting, rundt om første aflukningsmaske med tråden fra din aflukning, og så sy tilbage i den sidste aflukningsmaske, bliver overgangen helt usynlig. 

I videoen oven over viser jeg dig hvor let det er. 

Jeg håber du kunne bruge dette lille strikke-tip
Rigtig god Strikkelyst
Charlotte Kaae

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Og glem nu ikke at du ved at shoppe via reklamelinks (billedet her under) på min blog er med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisning her på bloggen.