fredag den 22. marts 2013

Bog projekt "en drøm om Grønland"

I der har læst med længe, husker måske sommeren 2011, hvor jeg strikkede benvarmere til bogen... Og så, ja hvad skete der så? Inspirationen den var der bare ikke. Den var der til meget andet, men ikke Grønland.
Men nu, hvor Dimserier næsten er klar til tryk, så er inspirationen til Grønland vendt tilbage.
Min strikkedame Helle, strikker på et halstørklæde, i smukt garn fra ålerusen. Og kvinden bag garnet, Julie Zhale, hun har grønlandske rødder.

Skal du have din SIFs på Ravelry?

Følg linket her og del dette billede


Bloglovin

Hvis du har lyst, kan du også følge mig på bloglovinStrikke grimling eller ej

Jeg er nu stadig sikker der gemmer sig en strikke grimling her i huset, om natten er den ude på spilopper, trævler et par omg tilbage... Så jeg kommer til at sidde endnu længere med mit strikketøj...SIFs grafisk gobelin del 1


Inden vi for alvor går i gang skal du tegne dit eget diagram. Derfor har jeg lavet et stykke med tern. Klik på billedet og print det. Som du kan se har jeg tegnet mit strikkediagram over 10 vandrette og 10 lodrette tern altså 10 gange 10. Du skal gøre det samme.

Efterfølgende skal du vælge et garn og pinde der passer.
Jeg har valgt Arwetta Classic og pind 4 - dette giver en løs struktur, prøv dig frem med retriller, og se hvad du synes bedst om.

Mine garner
Jeg  har brugt Arwetta Classic fra Filcolana, jeg har handlet hos Rasmilla der har alle de farver der ses i denne smukke farvecirkel.

Jeg har købt 4 farver, 50 gr af hver.

Din opgave i denne uge
Print billedet, eller tegn på et ternet stykke papir.

Udvælg garn, tykt eller tyndt, uld eller ej, det spiller ingen rolle. Du ender med et kvadrat, som kan bruges som en pude, et skødetæppe, forstykke til en bluse... Eller hvad du nu finder på. 
Jeg har ikke helt besluttet mig endnu, men svæver mellem 2 valg. Enten strikker jeg stykket som vist i diagrammet, hvor det bliver en pude, eller også forlænger jeg det 1 - 2 gange, så det bliver en stola. 

Lave en strikkeprøve i retriller, så du har et overblik over hvor stort dit strik bliver 10 masker og 10 retriller er = 1 firkant i vores diagram. mine er 4 gange 4 cm.

Send billedet til mig, der viser dit arbejde inden torsdag aften, på knitting@bykaae.dk mærk Grafisk gobelin del 1.

Dialogen fortsætter i tråden her, og på Facebook

Rigtig god strikkelyst, jeg håber I får det sjovt. 

Del 2 kommer til at handle om teknikken bag gobelin strik og udkommer næste fredag.