mandag den 27. december 2010

Mønstret bluse - design til bogen

 Vi har tilbragt julen i Fredericia, hos michaels familie. Vi rejste i tog over, så der var ikke plads til det store strikke arsenal.

Jeg medbragte lufferne, mere om dem i en senere blogpost. Desuden medbragte jeg en hvid Arwetta Classic og en Colinette Jitterbug - Parrot. En gave fra Merete. Jeg har strikket menge forskellige prøver af disse to garner over de sidste mange uger, uden at nå et godt resultat. Først ville jeg lave løse benvarmere, det blev ikke et hit!

Hos Michaels far trævlede jeg benvarmen op, og startede på at strikke en tube, der kunne blive til en hue, jeg prøvede lidt forskellige mønstre. Men fandt det ikke godt nok.
Den 26ende trævlede jeg op igen, jeg vidste nu hvad jeg ville lave... en bluse. Jeg strikkede en hestetømme, med samme omkreds som min hofte, og strikkede masker op. Jeg besluttede at anvende det mønster som jeg så ofte før har anvendt, nemlig ruden.

I toget hjem den 27ende, trævlede jeg op igen, denne gang, fordi bunden med kantbåndet rullede. (Billedets kvallitet er som følger af en rystende togtur). som sagt trævlede jeg op igen. Kanten er nu strikket, og er en Picotkant - mønsteret i blusen er det sammen som vist her.

I mellemtiden har jeg funde inspiration til formen her - Altså kun ærmet, jeg vil have et vinge ærme, som på denne bluse.

Blusen bliver derfor en Raglan strikket fra bunden, med på strikket ærmer, der er strikket frem og tilbage, som et stykke - evt. som en picotkant???

Dette design kommer til at tage sin tid, og om det kommer til at virke vides endnu ikke. Jeg har ikke en standart ragland opskrift base som jeg følger, beregningerne kommer undervejs...

Den kloge havde nok lige strikket et basic mønster i en tråd garn, og derefter begivet sig ud i flerfarvet strik...