mandag den 25. juli 2016

Strikkestafetten på Tisvilde Højskole


Der er ikke noget mere skønt når det kommer til strikkeophold, end 1 uge på højskole!
Igen har jeg været så heldig at Tisvilde bookede mig til at være kursusleder og underviser i en uge. Denne gang var det i Tisvildes højsæson, og jeg skal lige love for at der var fuld knald på badebyen. Heldigt for os ligger Højskolen i de mest idylliske rammer, med den smukkeste have. I skygge fra huset tilbragte vi mange timer med vores strikke og snakketøj.


Opholdet startede med en miniworkshop, med 12 opslag og aflukninger 6 af hver. Jeg havde lavet et digitalt kompendium med videoer til alle opslag og aflukninger, men glemt at tage højde for at teknik kan drille. 

Først var det Projektoren der drillede, det viste sig at der var nogen der havde rodet med indstillingerne. Da mailen med kompendiet skulle rundt, var internetforbindelsen så LANGSOM, at kompendiet var mere end 1 time om at gå igennem. Så Der måtte Freestyles - Ikke en fed start, men det gik. 

Alle har nu deres kompendier med videoer i, og vi fik også gennemgået de fleste opslag og aflukninger inden ugen var omme. 

Kompendiet, kan du købe her for blot 30 kr. 


En uge på højskole, er også en uge uden tv og gode film. Til gengæld er der SÅ MANGE andre underholdende indslag. Den ene aften havde vi fint besøg af Karl Erik Frederiksen, en af Nordkystfortællerne, han kom og fortalte folkeeventyret om SlattenLangPatte. Der blev fortalt i lidt over en time, men vi lå flade af grin (og strikkede naturligvis). Erik havde en fantastisk fortællerevne og med hans rekvisitter, beskrivelser og meget malende sprog, havde vi alle et helt tydeligt billede af, hvem hende Slattenlangpatte var. 


Ingen ophold på Tisvilde højskole uden god musik. Kofoed og Schandorff, spillede op til fest torsdag aften, og tænk, de kunne en sang om Slattenlangpatte. 


På mit hold arbejdede vi med farveforløb og magiskenøgler. Første del stod på Farvelære dagen lang, og anden del stod på strik. De fleste kunne vist sagtens bruge en hel dag mere på bare at lege med farverne. Vi strikkede EPade (Ipad) lommer. Og meget spontant, efter et besøg hos Uldgalleriet i Tibirke, kom vi alle også til at strikke Haslevsjalet, i vores aftentimer. 


Hver dag tilbød Kristine, morgensvømning for de friske og  1 time med afspænding, enten i haven eller på stranden. Det var lækkert, nogle af os fik også lov at prøve kræfter med Qigong


Garnlotteri og strikkequiz, der var mange skønne lækkerier at vinde med hjem. En af kursisterne (Lis) havde pakket fine æsker med garn og en opskrift, andre havde bøger og blade med, massere af garn var der naturligvis også.


Og så var det ellers bare på almindelig lotteri maner, til trappen var tømt for skønne sager. 

På god gammel folkeskole maner blev kursisterne evalueret gennem en lille quiz... Der var en del der drømte om at få lov at gå om ;-)


Kun fordi vejret  virkelig var med os, fik jeg taget dette skønne billede at et helt tomt lokale, der bobler over af kreativitet.


Mens de fleste strikkede IPad-lommer, var der nogle få der valgte at strikke fra det kompendium jeg normalt bruger, til Krydret strik, og strikke pulsvarmere med eget design.

Flittig kursist fra martsholdet havde lavet lektier hjemme. Diagrammet er fra Pinterest, jeg har fundet det til dig her. og så er der ellers strikket i uld på tykke pinde, og filtet i maskinen efterfølgende.


Inden afgang fredag, blev der lavet en lille miniudstilling. 


TAK for denne gang, jeg håber at se dig på et højskoleophold i nær fremtid.