torsdag den 4. oktober 2012

Dimserier - Cluch

Den lille taske tager form, og er af pindene inden mit tog lander i Køge.

Inderposen er strikket i Allino der er 50% hør og 50% bomuld, mens den yderste pose er strikket i silke. Begge garner er fra BC-Garn.

Det er en dejlig morgen

Fik lige en lille gå tur inden jeg skulle med bussen, fordi jeg ikke kan læse rejseplanen. Men det var jo så også heldigt nok. For i takt med at det bliver mørkere og mørkere, har vi mistet solopgangen i soveværelse vinduet. Men nu fik jeg den. Det er skønt at møde sent.

Davids Samling - tulipanen


Omvisningen på Davids samling var som altid spændende. Da jeg tømte kameraret her til morgen, var det tydeligt, at det var tulipanen der havde fænget mig, og ikke de geometriske mønster, som det jo normalt er. Tulipanen, fra det Osmaniske rige (i beklædning) har jeg studeret før, nemlig i 2007 da jeg var på studietur i Istanbul.


Motivet er bestemt også smuk, og lader sig let omsætte til strik, jeg drømmer om at lave en stor cirkelformet kappe, der er foldet på mideten, men ikke syet sammen, med en hætte naturligvis. Og mon ikke tulipanen kunne egne sig meget godt som motiv?


Det er sjovt at se hvad man har brugt til at fylde ud med for flere 100 år siden, for det tomme rum, er vanskeligt at arbejde med, her er det som om tulipanen er på en ranke, eller vokser i en have blandt andre blomster.


Og her så smukt hvor tulipanen både er vist som knop, der er utrolig simpel og som udsprunget. Nelliken, er også meget smuk.


Helt simpelt og meget geometrisk på de små fine vævet bånd. Det er måske ikke lige dem jeg skal strikke, men de geometriske former der ellers er på båndet egner sig godt.


Det Osmaniske rige strakte sig over mange årtier, det royale segl, er helt fantastisk. For mange år siden har jeg lavet en lille broderiprøve hvor jeg imiterede seglet. I Istanbul fik jeg endda med Islamisk kalligrafi, tegnet mit eget segl hvor der står Kaae, når det kommer frem af gemmerne, vil jeg arbejde lidt med det i strikken. Islamisk kalligrafi, er noget helt fantastisk, den islamiske kunst på Davids samling er i den grad også fantastisk. At de har stræbt efter skønhed og symmetri, for at gengive paradis, og selvfølgelig med den notoriske éne fejl, for kun Gud er ufejlbar...