mandag den 14. juli 2014

Pynt din cykel - del 1, Strik i fællesskab


Det er for alvor sommer, den årlige begivenhed med at pynte cyklen er oppe over. Sidst jeg strikkede pynt til min cykel fik den skørt og et sadelbetræk. Læs mere om de to dele her og her 


Sadelbetræk.


I år er det kurven jeg vil pynte og det gør jeg med hæklede blomster. Efter farmors beskrivelse (altså lige bortset fra magisk ring)...  Du vælger selv hvilken del af din cykel du vil pynte, fremgangsmåden er næste ens, hvad end det er kurven, sadlen, stellet eller skørterne du vil pynte.

Opskrift på farmors blomster 
Hækl en magisk ring med 9 stgm, Bryd garnet tilfør ny farve og samel cirklen med en km
3 lm, 1 stgm i mellemrummet, 1 lm. * 2 stgm, 1 lm i næste mellemrum* gent fra * til * i hvert mellemrum. Bryd garnet, tilsæt ny farve og saml cirklen med en km.
*1 fm, 3 stgm, 1 fm* i alle mellemrum.

Del 1 mål og hækl/strik en prøve
Jeg måler omkredsen og højden på min kurv, hækler en blomst i det garn og med den nål jeg ønsker at bruge. Jeg bruger nål 6 og et uldgarn der løber 100 m på 50 g Peruvian highland wool fra Filcolana. Men du kan bruge et hvilket som helst garn du ønsker.... Her er det helt sikkert fedt at dykke ned i sine rester. 

Skal du pynte med et stykke strik, skal du bruge din strikkefasthed på 10x10 cm.

Freeform vil også være rigtig flot - her laves der ikke prøver, men du klipper en form i avispapir og bruger den som den skabelon du arbejder efter.

Følg med over på Facebook, hvor du kan poste billeder af dit projekt i gruppen. Følg dette link 

Ugen igennem tjekker jeg jævnligt ind på Facebook vis din proces skriv spørgsmål og hjælp gerne andre i gruppen... 

I denne uge tænker jeg vi poster billeder af vores cykel og vores prøve, samt tanker om hvordan vi vil pynte...

Rigtig god strikkelyst.