fredag den 12. oktober 2012

S.I.Fs betræk til cykelsadel Del 1


Når der skal strikkes betræk til cykelsadlen, så skal der strikkes i fri form. I dag vil jeg vise, hvordan du laver dit mønster. Du skal bruge papir og blyant og noget at måle med.


Læg papiret over din sadel, og tegn omridset af din sadel, denne skitse vil ikke blive det kønneste, og måske også lidt skæv. Det retter du til senere.


Tegn nu omridset op, så det ser fint ud, og klip dit mønster, dobbelt tjek, ved at lægge mønsteret oven på sadlen igen. Nu har du det mønster du skal strikke efter. Du skal igen bruge din strikkefasthed, for at finde ud af hvor mange masker du skal slå op. se evt S.I.Fs pynt din cykel del 2

Når du har din strikkefasthed slår du det antal masker op der passer med målet nederst på sadlen, min måler 20.5 cm, så jeg skal slå 36 m op, med Peruvian highland wool fra Filcolana på p 5.5. Nu strikker jeg ganske enkelt efter mit mønster, ved at lægge mit strik oven på mønsteret efter hver vrangpind (jeg strikker glat), for at se om jeg skal tage ind eller ud. Ganske som i de gode gamle hønsestrik tider.

Slip hæmningerne, og prøv et betræk til din sadel. Del 2 kommer næste fredag, hvor der skal kant på, så den kan trækkes over sadlen.

Godmorgen

Venstre ærme på forstykket er færdigt om et par pinde. Projektet flyver der ud af. Når højre ærme er strikket, vil jeg lige blokke det, og måle... Jeg er nemlig ikke helt sikker på, hvordan bagstykket skal være. Tænker at den skal knappes bag på, og have v-hals i nakken.