fredag den 26. april 2019

Ribopslag og Ribaflukninger der er pæne (videovejledninger)

Video vejledninger på dansk til forskellige rib opslag og rib aflukninger + ekstra tips til en smukkere rib. på www.bykaae.dk

I denne blogpost har jeg samlet nogle af mine favoritter fra min Youtube Kanal, når det kommer til ribopslag og ribaflukninger. 

Derudover giver jeg også et par ekstra tips til det der med at strikke rib.


I denne video viser jeg hvordan du super let kan lave en usynlig ribaflukning uden at skulle huske alt for mange trin. Den er elastisk og super smuk, denne aflukning får dit strik til at se virkelig professionelt ud - ja næsten som købt. 


Det første ekstra tip handler om at stramme din rib op, uden at gå op i pind, men blot ved at bruge et lille let trick mens du strikker. Denne teknik gør en verden til forskel. 


Italiensk opslag til 1 x 1 rib, er første del af denne video, men i den efterfølgende del, viser jeg hvordan du meget let kan trylle den om til en 2 x 2 rib - GENIALT, hvis jeg selv skal sige det. Strikker du sokker og ønsker du bare et super elastisk opslag, så er det dette opslag, du er ude efter, det kan give sig helt enormt og trækker sig fint sammen igen - altså lige med mindre at det er strikket i alpakka eller i plantefibre, så er det slasket, men i uld og diverse strømpegarner, er det mega elastisk. Og det bedste ved dette opslag, er at du kan bruge det til alle maske fordelinger i en rib, altså en 3 r 1 vr rib, eller 2 r, 1 vr, du bestemmer. 


Ekstra tip nr 2, når du strikker rib rundt, ser det ofte sådan her ud når du har lukket den sidste maske, det viser jeg her hvordan du let og elegant kan rette op på i din hæftning.


2 farvet ribopslag, den bruger jeg selv når jeg strikker 2 farvet patentstrik, eller hvis jeg i ribben på vanter eller på en sweater vil strikke en 2 farvet rib. Den er ikke super let, men heller ikke det sværeste. Den letteste måde at lave et usynlig 1 x 1 ribopslag på er denne - men vær opmærksom på at den ikke er lige så elastisk som de andre. Det kan være en fordel at begynde på en pind der er 1-1,5 nr tykkere end den du skal strikke med.


Hvis du kunne lide dette blogindlæg vil du elske dette Kompendium med opslag og aflukninger 


 
35 kr