fredag den 5. maj 2017

Rejsedagbog fra Strikkefestival på Færøerne 2017


For 2. gang er jeg inviteret til Færøerne for at undervise, på deres smukke forårs strikkefestival

Det her er en strikkerejse jeg har set frem til i meget lang tid... Da jeg forrige år besøgte Færøerne for første gang, blev jeg fuldstændig bjergtaget af den smukke natur, og den fantastiske imødekommenhed jeg mødte overalt hvor jeg kom - og vidste bare at jeg måtte tilbage her til. 

Har du lyst til at læse mere om min første strikkerejse herop, så skal du læse med her og her. Hvor jeg skriver om Bindifestival 2015. 

  

Onsdag formiddag mødtes jeg i CPH lufthavn med Jeanette Bøgelund,  Stine Hoelgaard og Vithard  Villumsen


Vi var alle inviteret til Færøerne for at undervise på Strikkefestivalen i Fuglfjord. Som sagt er det min 2. tur herop, og Stine og jeg er blevet enige om at tage et par dage ekstra heroppe og først tage hjem tirsdag. 
Onsdag - Søndag brugte vi alle i Fuglefjord, og da vi søndag formiddag fik sagt farvel til de 2 andre, gik turen videre mod Thorshavn, hvor vi skulle finde overnatning og ellers bare lade os inspirerer. 


Godt at vide Færøerne består af 18 øer, der bor folk på de 17 af disse. Du flyver til Vagar i Thorshavn når du flyver til Færøerne. Det er relativt let at komme rundt med bus, når du lige får sat dig ind i bus afgangene og destinationerne. Der er en lille tidsforskel på 1 time, uret sættes tilbage. 


Kulturhuset er ligesom omdrejningspunktet for hele festivalen, der er her vi mødes til frokost og fest. Og nede på havnen, der er de smukkeste skulpturer, denne er min favorit. Alt efter hvor man som beskuer står og ser på værket, kan man opleve samspillet mellem kunst og natur på forskellige måder. Jeg valgte et motiv, hvor du i venstre hjørne, kan se at vi ikke er i en helt lille by, her er nemlig en kæmpe fiskemel fabrik i udkanten af byen... og det er lige over bag den vi boede under festivalen. 


Her boede vi. Vi var så heldige at få lov at bo alene i et hus. Når du er til Festival i Fuglfjord er det nemlig sådan at du bor på B&B hjemme hos folk privat. Vi havde ønsket at bo sammen, så vi kunne have lidt kollegial hygge.

Som alle gode strikkefestivals med respekt for sig selv, var der et SKØNT salgsområde, hvor alle fik styret deres shopping gen. 
Mange af standene, havde fokus på det traditionelt færøske, og dem faldt jeg naturligvis for. Jeg er vild med deres dragte. De er ikke så overdådige som de norske, men er stadig fyldt med en masse lækkert og smukt håndværk, hvor alle typer håndarbejde er anvendt. 
Traditionelt færøsk strik med de traditionelle mønstre, til uhyr billige priser, jeg var ret lun på de strikkede tæpper og puder... Men min kuffert var for fuld til at tage store ting med hjem. 
Og sidst men ikke mindst garnet. Navia er et af mine færøske favorit garner.  Lidt er der også kommet med hjem i min kuffert. Den traditionelle 100% uld i en mega lækker grøn farve + den nye Silkiull, består af 75% uld og 25% silke.


I år har jeg flere nye workshops, og jeg fik lov at undervise i 3 af dem, den første er min nye farve workshop, hvor det virkelig handler om at få sat farver sammen. "Charlotte Kaae's farverige univers - sæt farver på dit strik".
På denne workshop arbejder vi med farvelære, laver lækre farveforløb, lære at bruge kameraet i din smartphone som farveguide. Og så leger vi med striber, både som vikleprøver men i den grad også via en hjemmeside, hvor du kan se dine farver sat sammen i tilfældige striber. Til sidst strikker vi en prøve på nogle striber vi har sammensat. Alt i Alt en super sjov workshop for dig, der er tændt på at arbejde med farver i dit strik. 
Denne workshop afholdt jeg to gange. Denne gang fik jeg også lov at prøve på engelsk, der deltog nemlig en amerikansk kvinde på min workshop.

"Slå op og luk af" er en af mine nye workshops, og her fik jeg altså sat mig selv på prøve... Ikke nok med at der er mange teknikker at huske på, så er der jo lige det der med at strikkere ikke strikker ens, og på Færøerne er det ikke en undtagelse, de strikker nemlig spejlvendt. VENSTREHÅNDS MEKKA. Her takker jeg lige min skaber for at jeg faktisk er venstrehåndet, og hurtigt kan sætte mig ind i maskernes anatomi. Og så var jeg heldig at der var en færøsk strikkeunderviser med på holdet, der kunne hjælpe når det blev rigtig svært. Selv fik jeg lært at slå op på færøsk maner. En teknik jeg glæder mig til at vise dig på min Youtube kanal i meget nær fremtid. 

Vidste du at der findes mere end 100 måder at slå op og lukke af på? Hvis du gerne vil prøve kræfter med nogle af mine favoritter, har jeg samlet 6 opslag og 6 aflukninger i et kompendium på dansk med videoer som du kan købe for bare 35 kr på Ravelry køb her

Den sidste af mine workshops handlede om knaphuller "Kunsten at strikke det perfekte knaphul"... Jeg har kogt mit ugekursus ned til en 3 timers workshop, hvor vi gennemgår 3-5 knaphuller... Perfekt knaphul med foldet kant er bestemt en af mine favoritter. 

Søndag formiddag rejste Stine Hoelgaard og jeg videre til Torshavn, hvor vi straks forelskede i den gamle bydel med de fine træhuse og græs på tagene. 

På Færøerne har de tradition for at kunne bidrage til husholdningen med håndstrik. Vi fandt en butik der samlede håndstrik ind fra hele landet, herfra bliver håndstrikken solgt, butikken får 10-30% af prisen, resten går til strikkeren. På hvert stykke strik, står der hvem der har strikket og i hvilket garn. Du kan se mere på deres hjemmeside lige her.

Naturligvis måtte vi også forbi de populære strikdesignere Gudrun og Gudrun og min personlige favorit Steinum

Færøerne har været fantastisk 
 Tak for denne gang.