onsdag den 8. oktober 2014

Sok-tober


Den første mandag hver måned frem til og med marts, er jeg så heldig at have i strikkeklub for øvede hos Sommerfuglen i København. 

I anledningen af Sok-tober (international strik sokker måned)  var temaet i mandags sokker. Vi kikkede i bøger, så på garner og andre gode ting, der gør sokkestrikningen mere glidende. 

Mine favorit sokke-bøger er 2-at a time socks der er en god grundbog til at strikke fra tåen og op. En anden virkelig nørdet og fed bog er Innovation af Cookie A. Så er der e-bogen med den "nye" super gode hæl "Sweet tomatoe heel". Er man til udfordringer anbefaler jeg Extreme knitting en artikel/opskrift med fed humor og en god udfordring på Knitty fra 2006. Og ja, de er alle på engelsk, men den Søde Lene Randorff har også lavet et fint lille hæfte om emnet 2 sokker på en gang. Vivian Høxbro har i Politikkens strikke og hækle bog skrevt et super fint afsnit om sokker, som jeg i sin tid har lært meget af. Men det fede og det nørdet det findes ikke i danske bøger... endnu, eller som jeg kender af.

Normalt strikker jeg mønster strik på mine sokker, men det ultra skønne glimmer funky farve garn fra Lang yarns egner sig mest af alt til bare at blive glatstrikket. 

I forbindelse med at jeg strikker disse basis-sokker, laver jeg også en vejledning til et par basis-sokker strikket fra tåen op med bondehæl, med løs aflukning.
En absolut god start sok

Hvad er dit forhold til håndstrikket sokker?