mandag den 16. januar 2017

Gratis opskrift - nyt design for Filcolana


Nu er den her - min Aiyana cardigan 

Som altid kan du hente opskrifter fra Filcolana gratis på deres hjemmeside eller gå direkte til Ravelry, så du kan lægge den i dit bibliotek.

NOTE
er du ikke så vild med at mønster farven kan ses i den hvide bundfarve - VÆLG at strik din cardigans bundfarve i en mørkere farve. 


Strikket rundt og klippet op

Jeg har det bedst med at strikke rundt og klippe op når jeg strikker mønsterstrik. Jeg bruger altid et sted mellem 9 og 11 klippe-masker og det gør jeg fordi jeg bruger mine klippe-masker som belægning. Vil du ikke det, skal du bare bruge 3 masker - Men så vil jeg sy på maskine frem for at hækle kanten.


Her kan du se hvordan min sweater så ud inden jeg klippede. Den hæklede kant er lynhurtigt lavet. Jeg foretrækker at folde den ind bag arbejdet, når jeg syr min belægning ind.


Jeg har en oldgammel video om at klippe i strik. Her har jeg syet på maskine inden jeg klipper.


Da jeg designede denne sweater var jeg ret optaget af det matematiske fænomen Mandelbrot set (se tidligere design med inspiration fra fænomenet) og det skinner igennem på undersiden af ærmerne.

Magiske nøgler

Med Magiske nøgler dannes det fede farveforløb som min Aiyana cardigan har. Magiske nøgler er min yndlings teknik når det kommer til at få et fedt farveforløb. I blogindlægget her kan du læse mere om hvordan du vikler et magisk nøgle. og sidst men ikke mindst lidt monteringstips her.Jeg har også et webinar om at vikle magiske nøgler og beregne længder der passer til præcis det stribe-forløb du ønsker - men skænk lige en god kop kaffe og find et let strikketøj frem. Her får du knap en times god underholdning... Hvem behøver Netflix? (SPØG)

Rigtig god strikkelyst