mandag den 9. marts 2020

Sno unden snopind - let og ligetil!

www.bykaae.dk

Jeg ejer ikke en snopind, og det er der flere årsager til, den vigtigste er at jeg faktisk synes det er langt mere besværligt at bruge den lille snopind end det er at strikke uden!


Når jeg laver mine snoniger, bruger jeg højre pind, til at hente de masker der skal snos, mens jeg lader resten af maskerne der skal snos glide forsigtigt af venstre pind. Første gang jeg gjorde det skulle jeg lige trække vejret dybt et par gange... men det gik forbløffende let.


Det er lidt forskelligt om maskerne skal snos for eller bag (venstre el højre) hvordan maskerne løftes af, krydses og sættes på pinden igen. I videoen viser jeg begge veje og med forskellige antal af masker der skal snos.

Sno til højre
Spring de masker over der skal bag arbejdet, stik højre pind ind i de masker der skal foran. 
Lad alle masker glide af pinden. 
De løse masker der hænder sættes på venstre pind bagved, derefter maskerne fra højre pind. 
Strik nu hen over snoningen.

Sno til venstre
Spring de masker over der skal bag arbejdet, stik højre pind ind i de masker der skal bagved. 
Lad alle masker glide af pinden. 
De løse masker der hænder sættes på venstre pind foran, derefter maskerne fra højre pind. 
Strik nu hen over snoningen.

At sno uden snopind stiller krav til dine strikkepinde. Det er STORT SE UMULIGT at sno uden snopind hvis dine pinde er runde og ikke spidse.  Strikker du på træpinde, er det vigtigt du finder en pind med en rigtig god spids. Du kan læse meget mere om pinde i min gratis pindeguide lige her.

Disclamer
Skal jeg strikke hen over rigtig mange masker kan jeg godt finde på at bruge en strømpepind til at holde maskerne, men kun hvis garnet er glat og det let vil trævle op for mig.Jeg håber du kunne bruge dette lille strikke-tip 
Rigtig god Strikkelyst
Charlotte Kaae

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Og glem nu ikke at du ved at shoppe via reklamelinks på min blog er med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisning her på bloggen.