onsdag den 27. juni 2012

Podcast hvad lytter du til?


Jeg nyder i den grad at lytte til strik, når jeg er på farten, og Cast on, er en af de rigtig gode. Jeg lytter til en masse andre også, nogle gode,  andre mindre gode. Har du nogle anbefalinger til mig, og alle andre det læser med?

Persisk Nordisk Re-mix for BC-Garn


Trøjen skal sendes på fredag, 10 pinde og en stor portion montering er der tilbage. Der skal hæftes en masse ender, som set i bagspejlet, måske havde været smart at hæfte undervejs... I morgen eller i overmorgen, vil jeg lave en lille vejledning til hvordan man montere i retriller, så syningen bliver næsten usynlig. Mange ville måske have lavet en løs af maske som kantmaske, og monteret i den, jeg foretrækker, at montere i de sting, der nu er valgt som basis.  Jeg vil lige høre jer af, om denne vejledning til at strikke striber, du den, eller skal der uddybes?

Striberne i trøjen, er dannet ud fra dette dogme; farverne skal følges i vandrette striber, så de danner ro. Hver stribe må være over 1 – 4 retriller, enderne hæftes ikke men splejses ved at splitte garn enderne i 2, og klippe den ene split af ca. 4 cm ned, fugt garnet, læg enderne over hinanden og splejs det nye garn til. Desuden skifter jeg aldrig garnet ude i kanten af trøjen, men tilfældige steder inde på strikketøjet, det giver lidt ekstra til de mange farveskift.