onsdag den 1. august 2012

En design procesJeg får tit spørgsmålet: "Hvordan finder du på dine modeller?" eller: "Hvordan arbejder du?" Det vil jeg skrive lidt om i dag. 
Jeg vil tage udgangspunkt i min tyrkiske vest som jeg strikkede for nogle år tilbage. Min inspiration var en tyr til Istanbul, hvor jeg var i 14 dage for at studere tekstiler med min seminarium's gruppe, mens jeg læste til lærer. Her ser du de første billeder og skitser.


Garnet jeg har valgt, her håndspundet garn fra Bente Borgstrøm, der spinder de dejligste silkegarner. Garnet med silke, altså den mørke er valgt ud fra mine billeder, og den gule, fordi jeg elsker gul. For at tegne mit mønster, har jeg strikket nogle prøver, for at kende mine mål, og for at se hvordan garnet arbejder.


Næste skridt er at tegne mønsteret op, her har jeg tegnet en Hamsa (det beskyttende øje). Det er ryggen af vesten, så jeg vil gerne centrer mønstrene mest muligt, derfor tegnede jeg i dette tilfælde hele ryggen op på papir i str. M og kunne graduere der fra.
Men selv om jeg laver beregninger, så bruger jeg også min gine og den hjælpe linjer, for at dobbelt tjekke om matematikken og garnet arbejder sammen. Her hvor jeg arbejder med alpaka og silke, er det en rigtig god ide at dobbelt tjekke, da alpakka trækker sig langt, og silke er tungt.


Et nærbillede af ryggen. Det er et mønster jeg er rigtig godt tilfreds med og gælder mig til at udgive på et tidspunkt.

Og så lige mig på vores altan da vi boede i KBH.


Og en tur på fælleden.


Min bibel


og den slags bøger man bare ikke kan få nok af....