fredag den 14. juni 2019

Sådan blokker du blonde patent / Brioche lace

Dette er et klip fra en lektion i mit nye online patentkursus - I skrivende stund kan du stadig købe plads til 14 dages live undervisning

Kurset kommer igen til Januar 2020.

Efterfølgende bliver kurset sat til salg til en ny pris i min shop. Læs mere om kurset her

Alt blondestrik bør blokkes, for at opnå det rette udtryk. I dette blogindlæg med tilhørende video, viser jeg hvordan jeg blokker et stykke blonde patent, men det kunne lige så godt have været normalt blondestrik, teknikken er den samme.


Det er ikke alt strik der skal blokkes så meget som blondestrik, strikker du ikke blondestrik, anbefaler jeg på ingen måde at du bruger penge på blokking udstyr, så kan du nøjes med et godt tykt håndskæde og et tørrestativ.

Men strikker du smukke blonde tørklæder og andet der har brug for at blive "åbnet" meget for at få det rette udtryk... Så er det altså meget dejligt med det rette udstyr (men du kan også leve uden).

I mange mange år klarede jeg mig rigtig fint med måtter og t-pins, men nu hvor jeg har købt wirer og kamme, er det hele meget lettere og de lige kanter bliver meget meget finere.

De første blokking måtter jeg købte, var slet ikke blokking måtter men et sæt fra Netto, der lå sammen med alt muligt til at gøre bilen sommerklar med - altså en "mandeting", tror jeg betalte omkr 50-75 kr for dem, og de fungerede fint, men er nu slidt op og jeg har købt nogle rigtige blokking måtter. Materialet på de nye er klart bedere, og de smuldre ikke når de har haft nåle i sig, det gjorde de gamle, så jeg skulle altid lige fjerene lidt måtte fnuld fra mit strik

t-pinde, købte jeg en kæmpe kasse med, og bruger dem til alt muligt andet også, på opslagstavlen, som knappenåle og ja til at blokke med.

Materialer jeg har brugt i dette blogindlæg er følgende:
Uldkamme
blokking wirer
T-pins
Uldvaskemiddel*
Blokking måtter*

Hvilke blokkingudstyr bruger du?

Dette blogindlæg indeholder reklamelinks, disse er markeret med * 

Du støtter mit arbejde med at lave gratis videoer hver uge på youtube, ved at handle via mine reklamelinks - 1000 tak for at du støtter mit arbejde og gør det muligt for alle at kunne lære nogle fede strikketeknikker.