fredag den 31. maj 2013

Prik i samarbejde med Strikkebogen - om lamauld


Nu begynder det at ligne noget, mønsteret træder i karakter i det lyse, men dejligt karrygule garn. I går fik jeg de skønne maskemarkører af Wenche, du kan også få nogle fine nogle 5 stk for 10 kr i hendes shop my daily junk. De er virkelig fine, og skønne i farverne.
I dag har jo været en dag i LAMAULDENS tegn, og hvad har jeg så at sige om det? Jo jeg er hooked. Jeg spurgte Trine om der var noget jeg kunne tilføje om garnet. Altså ud over at det er drøn lækkert at strikke med, og de viser maskerne rigtig flot i teksturstrik. Det er super blødt, minder lidt om en kattekilling i blødhed. Garnet egner sig fantastisk til min cardigan str 2-8 år, ingen kan sige garnet klør. 

FAKTA og Lamauld:
 Lamaulden er et eksklusivt naturprodukt der har en unik evne til at beskytte i mod kulde i det Lamahår er hule og ikke kompakte som det ses ved fåreuld. Lamaulden har derfor en bedre isoleringsevne end fåreuld. Lamauld har også færre skæl end fåreuld og klør derfor mindre end uld fra får. 

Krydret strik hos Strikkebogen.dk

Jeg er rigtig glad for at Trine har taget min bog ind. Er du forhandler at garner fra Strikkebogen.dk kan du købe bogen til din butik hos Trine, og er du ikke forhandler, ja så kan du faktisk også købe bogen hos Trine.

Nu er jeg ingen garndiktator, og går stærkt ind for at man vælger det garn man kan lide, og så efterfølgende finder en opskrift man vil strikke. Mange af opskrifterne i bogen kan strikkes i Lamaulden eller Yakuen. Har du ikke prøvet Trines babyalpakka, ja så skulle du prøve at strikke Luong i den, og så strikke stjernerne i et rest garn eks yaku.

Når man skal splejse et rundt garn så som Lamaulden, er det en god ide at lave en russisk sammenføring af garnet i stedet for en split/spytsplejsning.

Køb bogen hos Strikkebogen :-)


Prik for Strikkebogen.dk

Jeg er indgået i et designsamarbejde med Strikkebogen.dk, hvor ByKaae og Strikkebogen.dk udgiver i samarbejde. Lige nu arbejder jeg på en pigecardigan str 2-8 år i en lækker karrygul lamauld. Jeg arbejder med et vævestrikmønster med snoninger, det er ret lækkert, og på den horisontale vendte rib, ser det ud som store polkaprikker. Min arbejdstegning har jeg givet et mangapræg, da jeg leger lidt med forskellige motiver til min kommende børnestrikkebog. Om opskriften her skal i bogen, eller sælges som løsopskrift er jeg endnu ikke afklaret med.

Purple rain design for Filcolana

Det her er vist et stykke speedstrik, pindene suser gennem garnet, trøjen er en fryd at strikke. Jeg er nået op til bærestykket, og laver en traditionel raglanaflukning, med to masker mellem indtagningerne. Mod venstre strikker jeg lls (løft 2 m r af, strik dem dr r sm) og mod højre 2 r sm, så indtagningerne ligger op af stolpen, mellem indtagningerne (de 2 masker). Hvordan kan du bedst lide din raglan?