lørdag den 15. september 2012

Når lærken slår sin trille - design for BC-garn

Det går strygende, her til aften er det blevet til hele 4 cm strik, og der er sat af til ærmer. Jeg er blevet spurgt ind til garnet og til mit valg af pinde.
Garnet er super lækkert, og meget let at strikke med. Jeg havde lidt problemer med at finde den rette pindestr, der gav mig den rette strikkefasthed. Jeg måtte helt ned på en P2.5 og min veninde får strikkefastheden på en P3. Og hvad vil jeg sige med det? Jo når en opskrift oplyser en pinde str, så er den altid kun vejledende... Det der virkelig er vigtigt er at opnå den givne strikkefasthed.

Pistacie Pavlova for BC-Garn


BC-garn har lagt endnu en bestilling hos mig. Opgaven lød, find på noget forårs agtigt i dette garn - Garnet er Silkbloom fino. Jeg har tegnet mange skitser, men alt bliver for tungt og efterårs agtigt. Derfor besluttede jeg mig for en form der tiltaler mig meget, nemlig flagermusærmer. Her bliver de 3/4 strikket ud fra et blondepanel.Blondepanelet består af 3 rækker med tulipaner, måske er det lidt svært at se, men det her er altså et tulipan mønster, og her ses kun 1 række. Det bliver altså et bredt panel, med masser af luft. En undertrøje skal man have under, det vil også kun fremhæve blondepanelet.


Her er den skønne og meget forårsklare farve jeg skal strikke i. Mums, den er lækker, frisk, og enormt spiselig, får lyst til pistaccie kage, dem kender du hvis du som mig har en forkærlighede for det svenske kagebord. Hvis du også får lyst til Pistacie Pavlova nu, så er der en skøn opskrift på kagen her


Så skal køkkenet males

I næste uge kommer vores bordplade, så der skal males i en fart. Mens Michael sætte skyggelister og paneler fast i vores sove/hygge hule maler jeg køkken.

Fletning som indsnit

Snonings mønstre er altid elegante og intrasante. Her har jeg eksperimenteret med at bruge flere masker og længere stykker mellem snofelterne, og så er det hele strikket i glatstrik.