mandag den 22. december 2014

Pakkekalenderen på By Kaae - 22. december


Vinderne fra weekenden er fundet, kik i kommentarfelterne for fre, lør og søndag for at se om du har vundet.

Dagens låge er fra Lene Holme Samsøe og Liv Sandvik Jakobsen, de giver et eksemplar af deres fælles bog Kofteboken den store koftejakten (en kofte er en trøje/cardigan)

Om bogen (der er på norsk)
Nostalgi og tradisjon
Kofteboken er en inspirerende strikkebok med fargerike og frodige bilder og oppskrifter til over 40 kofter! Alle inspirert av de gamle og tradisjonelle mønsterne. Noen kofter ligner de originale selv om garnet er nytt, andre er endret til en mer tidsriktig passform eller fått helt nytt design. Hele tiden har vi hatt nostalgien og de tradisjonelle mønsterne for øyet!

Forenklet og størrelsevalg
I motsetning til de gamle oppskriftene som tar utgangspunkt i at man både er en erfaren strikker og en kyndig mønsterleser og dermed hopper over en del detaljer, har vi forenklet alle oppskrifter til dagens strikkere. Gjennom tekst og diagrammer vil du kunne følge forklaringene skritt for skritt. I tillegg kan du velge i størrelser fra XS til XXL. De gamle er ofte kun oppgitt i èn størrelse.

Farger og fasong
Den erfarne kan slå seg løs med mye mønster, flere tråder og påfølgende montering. Den som ikke har strikket så mye har muligheten til å gå for den enkle ensfargede koften med rundfelling og mønster kun på bærestykket. Noe for en hver smak altså, men vi oppfordrer alle til å prøve. Om man ikke har strikket så mye tidligere, er det ingen skam å spørre en erfaren strikker om råd!

Fakta om Kofteboken
En strikkebok er et arbeidsverktøy og det har vi tatt hensyn til med tanke på både størrelse og kvalitet. Boken er 22 cm x 26 cm og er akkurat stor nok til å ligge fremme til pynt og inspirasjon og akkurat passe liten til å ta med seg i vesken eller kofferten. Kofteboken har et hardt og slitesterkt cover med matt folie som gjør at du raskt kan tørke av om du skulle søle litt fra te- eller kaffekoppen.

Vi håper med dette at boken skal være til stor inspirasjon og nytte for deg!

Den store Koftejakten startet med folket.
Kofteboken fortsetter med folket!


Bliv inspireret følg Liv på Instagram  og Lene på Facebook og sidst men ikke mindst Koftegruppen på Facebook