onsdag den 29. august 2012

Bog med tilbehør - vævestrikket pulsvarmere

Med det dejlige lett lopi som jeg fik af Brynja, har jeg valgt at strikke pulsvarmere til min bog med tilbehør. Jeg elsker denne teknik. Teknikken har jeg lært af en kær veninde - Karoline. Og er der noget strik sammen med folk bare kan, ja så er det at udvide ens strikkefærdigheder. Jeg elsker at strikke ude til cafestrik, på workshops, med veninder osv. I det folkeligestrikkefællesskab bliver der i den grad vidensdelt på højt niveau. Måske ses vi i morgen hos Rasmilla på Amager i Hallandsgade?

I-D et fedt blad

Sidder igen i dag i toget efter en meget lang men dejlig dag på job. Onsdag er tur dag, for de to-sproget børn er det en fantastisk måde at udvide deres sprog på. Turen i dag gik til Svanemøllen stran, hvor vi badede, legede og hyggede. Min eftermiddag har jeg udfyldt med et smartboard kursus. Og nu nyder jeg turen hjem, læser billeder i verdens måske fedeste blad, når det gælder visuel stil.

Hindbær Charbet for Mohair by Canard - så er den af pindene

Endnu en model er strikket færdig, mens jer er under transport til job i Kbh. Nu mangler jeg bare monteringen, og mon ikke jeg når det i en pause mens jeg er på job. Jeg må bare lave flere design i det garn, er helt vil med det. Kender du det ikke, så anbefaler jeg i den grad at du prøver det. Brushed lace hedder garnet, og det er fra Mohair by Canard. Det er lidt sjovt mens jeg sidder her og strikker og blogger i linje E fra Køge mod Hillerød, så sidder der hele 2 med strikketøj ;-) happy knitting

Sådan gør du - vrang strikket fra retsiden


Jeg er blevet spurgt om jeg ikke igen vil vise hvordan det er man strikker vrang fra ret-siden, når man eks. strikker neverkont eller bobler. 

1. stik højre pind ind bag i venstrepinds maske, lad den ikke glide af pinden.


2. med venstre pegefinger hentes strikkegarnet, og trækkes rund oppefra og ned, om højrepind.


3. Træk nu masken igennem, og du har første maske - din vrang maske vist fra retten (du ser en ret maske) - fortsæt til alle masker er strikket, uden en eneste gang at vende dit strikketøj

Hvis du gerne vil lære denne teknik på en af mine workshops, så skal du melde dig til krydret strik - at  strikke med flere farver, de er lige nu at finde i Sep. Ramløse ulddag på Sjælland, Strik Brande glad i Jylland. Oktober Fandango i Århus, Hjørring bibliotek. November Ålborg gennem AOF. Se fanen under workshops for mere info, eller følg med her, jeg poster om dem meget snart :-) Glæder mig til at komme ud og møde alle I skønne strikkende kvinder - og mænd.