torsdag den 20. november 2014

Design for Filcolana - Blødt og lunt vintersæt, gratis opskrift


I dag er det hundekoldt, jeg længes helt efter sættet her, som jeg har designet for Filcolana Roositud er et sæt, der består at et uendeligheds tørklæde og et sæt pulsvarmere. 


Sådanne her skulle jeg have tørklædet på i dag, så det kunne varme mine kolde skuldre. Tørklædet er strikket i Filcolanas lækre tynde alpaka,  der findes i 47 farver. 


Pulsvarmerene, med det lille Roostiud mønster (link til videovejledning på engelsk) ville lune hænderne godt, jeg er nemlig gennem frossen i dag, og har så svært ved at få varmen... Er ellers hoppet i ren uld fra inderst til yderest, varmen kommer bare ikke rigtig til mig... Måske man skulle kravle under dynen og strikke der fra :-)

Opskriften er ganske gratis, og findes på dansk, engels og tysk, du kan hente den lige her

The pattern is free, and is translated in to english and german.

Roositud er en estonisk farveteknik, hvor man "brodere" mens man strikker, jeg synes det er en sjov og anderledes måde at strikke med farver på, og den giver rig mulighed for at arbejde med meget farverige mønstre, se blot de smukke Pins jeg har samlet på min Pinterest tavle Roositud estonian knitting, favoritten er fingerhandskerne her, de er noget at det mest raffinerede jeg længe har set.

Teknikken er ikke ny, men nok ny for det danske strikkeland, har du prøvet kræfter med teknikken?

Hvis du har, hvad synes du så om den?