søndag den 1. maj 2011

Davids samlingen ~ strik 3 med Louise Klindt

Vi var på Davids samlingen i onsdags - opgaven var inspiration gennem kunsten. Vores fokus var fordelt på bestemte afdelinger i samlingen, og yderligere 3 punkter; Farve, Geometri og Arabesk.
Denne røde flise er min inspiration, den indeholder både et skønt geometrisk mønster, nemlig stjernen, der er opbygget af 2 kvadrater, og endeligt det skønne stykke arabesk under stjernen.
Stjernen så vi igen og igen, her er det farverne jeg kunne lide. billedet er taget uden blitz, rummene er mørke, så kvaliteten er ret ringe... Farverne er klar kongeblå, turkis og hvid.

Det mønster fliserne udgør, finder jeg også yderst interesant.

Min hurtige skitse tegnet der inde ses til højre, og mit første forsøg på at omsætte det til et strikke diagram. Som du nok kan se sker der en simplifisering fra den oprindelige flise, over i skitsen, og efterfølgende igen i diagrammet. Derfor kan jeg godt lide at arbejde med både foto og skitser lavet på stedet. Jeg ville have meget svært ved at sidde hjemme og kikke på billederne og omsætte dem til strik. Den lettere klodset håndtegnede hurtige skitse, går diagram processen lettere.

Prosessen so fare, farverne fra fliserne, er fundet i strømpe garn.


første forsøg på at strikke stjernen, konklussion, den skal tegnes større i diagrammet.

Arabesk mønster i strik, lidt klosset synes jeg selv.

en forenkling af arabesk mønsteret

Første forsøg på at strikke "flisen" konklussion, der skal være mere rum inde i det nederstestykke med mit simplifiserede arabesk. Jeg regner med at arbejde med farverne nu, og med at få formen helt perfekt, både den geometriske, og arabesken.