tirsdag den 18. november 2014

Charlotte Kaae til Strikkehelg i Stavanger 2014


Fredag eftermiddag landede mit fly i Sola lufthavn, og derfra gik turen med flybus til Stavanger, en af Norges smukkeste storbyer. Byen er kendt for sine smukke hvide træhuse, der smyger sig op af fjeldet, kendt for de smukke fjelde og havet. Faktisk er Stavanger sammen med Sandnes nu Norges tredje største by... 

Mange danskere tager der op for at arbejde i olieindustrien. Men ikke mig - jeg tog til Stavanger for at arbejde med strik... Til Strikke helg i Stavanger 

Først var det Krydret strik, der var på programmet. Jeg underviste i smukke omgivelser i Vålands kolonihavehus, hvor 28 friske og meget strikkeglade kvinder var mødt op. Der var en feststemning, der ikke var til at tage fejl af... Dette kunne kun blive en helt fantastisk weekend.


På Instagram fandt jeg dette billede, som Sidsel tog, jeg synes det er et sjovt billede, lufferne fra Dimserier og min Garam masala fra Krydret strik... Sikke et match. Vi du se mere fra weekenden på Instagram kan du bla bruge Hashtag #strikkehelgistavanger


Lørdag holdt jeg foredrag på Stavanger bibliotek... Efter foredraget gik jeg en tur i byen, flere havde nemlig sagt at der var en gade jeg bare måtte se... Det skal jeg love for, de havde ret i, her kunne jeg godt drømme om at bo. Er du i Stavanger og vil se en mere skæv del af byen, anbefaler jeg Øvre Holmegate, her finder du sjove butikker og gode cafeer. I butikken Syvende himmel fandt jeg en smuk gobelinstrikket bluse og strømper i fine farver.


Om aftenen var der fest, men her fik jeg ingen billeder taget - øv, heldigvis, fik jeg dette billede af den søde Ann Myhre aka Pinneguri en meget talentfuld norsk strikkedesigner, der nok her i Danmark er mest kendt for denne cardigan med de søde får. Ann har netop i samarbejde med en hel bunke andre norske designere udgivet en E-bog med søde og sjove luffer.
På billedet ses Lene Holme Samsøe, Bente Geil, Mig og Ann Myhre.


Søndag, var det tur til at strikke Grafisk gobelinstrik her var alderspredningen stor, fik en dygtig dreng på 12 år på mit hold, det er første gang, han var selv afsted, og forstod det danske meget fint. Her blev tegnet fine billeder, og strikket Grafisk gobelin - måske var jeg lidt for træt, for da jeg sad i flyet, kom jeg i tanke om at jeg helt havde glemt at lære kursisterne, hvordan de kunne strikke gobelinen i ret-riller helt uden at vende strikketøjet... Heldigvis står det i deres kompendium.

Stort tak til Sandnesgarn der sponserede garn til mine wokshops, der var så meget garn, at jeg lod resterne gå videre til Strikk for livet.

Tak for en fantastisk helg Stavanger