onsdag den 14. april 2010

Elephants in Stripes # test strikning af mønster

Heike fra Norge har lavet dette super cool sokke design - Og jeg har været så heldig at få lov at teststrikke.

Heike har jeg mødt på ravelry under navnet urkigurki - tjek hende og hendes design ud.Dette er forsiden til den 16 sider lange opskrift. Der går i detaljer med ALT - jeg har lært så meget ny. Opskriften linker til et utal af videoer, så man lære sig nye teknikker. Dette er nok ikke en opskrift for nye strikkere, men en super opskrift for strikkere, der ikke har strikket sokker før, og som vil kede sig ved et almindeligt sokkedesign. Grunden til at jeg siger det, er at 16 sider er langt for en opskrift... Men så absolut gennemarbejdet. Så man løber ikke ind i termer så som, strik en tå, strik til hæl, lav en hæl strik bentet afslut med en rib... Nej her er krædste for detaljer og teknik, intet er overladt til tilfældigheden. Heike er en genial sokke designer.


Opskriften er på rundpinde, hvor der strikkes magic loop - det er en toe up - altså fra tå og op opskrift. Dette gør det yderst lækkert i forhold til pasformen. Og her ville man normalt kunne løbe ind i problemer i forhold til striber... Men ikke her! Heike har et helt afsnit om hvordan man tilpasser sin fodlængde til striberne, så der ikke kommer halve elefantstriber. Meget cool, det giver også en bedre forståelse af matematikken bag sokkedesigns. Hælen er jo en helt videnskab i sig selv. Hæludgagningen ligger under foden, sammen med farveskiftet, så man får eller ingen grimme farveovergange.


Så langt så godt, håber på at blive færdig med sok nr. 1 i dag, men efter som mange af teknikkerne i denne sok er nye for mig, og efter som at jeg bevidst leder efter evt. fejl og mangler, kan det godt tage en lille dag længere end beregnet. :)

Gad vide hvor lange jeg vil have disse sokker?