onsdag den 15. december 2010

Min håndstrikkede julebluse

Her i eftermiddags havde jeg et par timer, hvor jeg kunne strikke lidt på min juletrøje.

Lyset fremhæver ikke det glittertråd jeg har brugt, men tro mig, det er en glitter-trøje.

Nu sidder jeg og kikker på billedet, og overvejer hvordan ærmerne skal se ud, vingeærme, eller ingen ærmer, måsk en hestetømme aflukning?

Jeg har en pose blande confetti palietter, som jeg vil broderer fast på kraven, så den også fungere som et smykke...

Lige et fif til alle jer, der strikker i tyndt garn, på tykke pinde... Aflukninger er et helvede i sådanne garner, men denne metode, fundet på nettet.
1 r, *slå om 1 r*, træk den første maske og omslaget over den sidste maske, gentag ** pinden ud. det giver en god løs aflukning i silke mohair garn.

En jule bluse skal jo strikkes

I torsdags var jeg inde i byen med min gode veninde Lone. Vi startede med strik og kaffe på Nørrebro hos Mokkariet... Efter en times tid der, gik turen ind til et par garnbutikker.
Hos Nicoline garn, købte jeg rød glitter fra drops, og hos uldstedet købte jeg Kid seta fra Mandil.  en julebluse skal jo strikkes.
Må indrømme at jeg er en bette kende glad for det her mohair silke garn, tyndt tyndt tyndt, men alligevel strikkes det på p.6. Hele det der med at trække en bluse af pindende bare en uge efter opslag, det elsker jeg.

Mens jeg sidder her og julestrikker i sofaen, både på halsvarmere til de hjemløse og juleblusen, så er jeg ved at viderudvikle min ide til en workshop hos/af mig.

Jeg er inviteret til Vejle Af Hanne der har Garnheksen, så min første workshop bliver der, forhåbeligt i starten af det nye år. Projektet bliver noget med magicball, 2-farvet strik, dobbelt, rundt opklip. Altsammen i Lammeuld fra Filcolana. Jeg Håber Hanne og Nanna er med på den. :-)