torsdag den 12. november 2015

Strikkehelg i Stavanger 2015 - Strikke weekend i Stavanger 2015


Sidste torsdag gik turen atter en gang til Norge, først til Sandnes husflidslag, hvor jeg havde foredrag om farver. Det var dejligt at se så mange farveglade nordmænd, og gæt lige hvilken farve flertallet havde som YNDLINGSFARVE??? GUL, det er noget der varmer mit farveglade hjerte.


Billederne her har den søde Helle Slente sendt mig. I løbet af aftenen havde vi gang i flere farvelege, en af dem var at finde 5 farver man kunne li' uanset om de matchede hinanden eller ej, og så gå derfra til at få dem til at arbejde sammen.


Fredag aften, havde jeg min første workshop, og her fik jeg prøvet kræfter med en helt ny disciplin - STATIONS STRIK - 7 undervisere = 7 stationer, 10 min på hvert sted, her var både magic-loop, bieser, dobbeltstrik, hestetømmer, gobelinsstrik, hulmønstre og montering i ret-riller.


På min station, var der montering i ret-riller, de flittige nordmænd havde naturligvis nogle fine prøver med som de kunne sy sammen. Alle kender nu den lille remse GLAD - SUR - GLAD - SUR.... Hvis du vil prøve teknikken, har jeg lavet en vejledning tilbage i 2012 som du finder lige her.


Ann Myhre aka Pinneguri havde designet en hue til årets Strikkehelg Stavangerlua'en Klik på linket, og du vil se en masse fine over på Instagram under #stavangerlua.
Opskriften finder du her  Ideen med at give en gratis opskrift har Ann fra Sheatland wool week, det er en genial måde at skabe fællesskab på, noget at være sammen om den første dag på en event.


Alle huer fik en fin tur på den røde løber, og tjek lige ud hvor mange unge der er med på strikkedillen i Norge - Kom så Danmark - mon ungdommen (altså teenagerne) også kommer i gang med at strikke?
Se de vindende huer her


Da jeg kom torsdag, gav Monica mig en lille udfordring, mon ikke jeg kunne fortolke Ann's Stavangerlua til en farverig sag???

Garnet matchede bestemt ikke strikkefastheden, så der måtte regnes lidt, men det lykkes nu meget godt, en meget funky Stavanger Lua (LUA = HUE).  Jeg var skam med på den røde løber, men med så mange fine huer, var min slet ikke i betragtning for en vinder placering.


Lørdag begyndte med Neverkont Basis, en workshop jeg er ret glad for. Det er dejligt at se hvor begejstret folk bliver, når de opdager hvor let teknikken i virkeligheden er. Jeg blev vildt glad, da jeg opdagede at flere af de kursister jeg har haft når jeg har været i Tomter, var kommet for bla at være med på mit kursus - og tænk de har spurgt om jeg har lyst til at komme en 3. gang... Det har jeg naturligvis :-)Min mest populære workshop på årets Strikkehelg var Krydret strik, og her blev der virkelig strikket igennem. En dejlig farverig farvefest.


Jeg havde mit nyeste design med, endnu et tørklæde med magiske nøgler (OPSKRIFT ER PÅ VEJ). Janicke synes nu det var bedre om jeg lavede den som nederdel ;-P


Søndag sluttede jeg mit ophold af med Grafisk Gobelinstrik, du kan se en lille bid på norsk tv, her kan du også se Bente Geil.

Se mere på Instagram under #strikkehelgstavanger 

Tak til Monica for at du endnu en gang inviterede mig til jeres skønne Strikkehelg i Stavanger, glæder mig til næste år.