onsdag den 16. oktober 2013

Workshops - idefasen


Her til aften sidder jeg og laver kompendier til nogle af mine nye workshops. Først er der Dimset workshop, som du snart kan opleve hos Hønsestrik i Aalborg 14. og 15. nov for at være præcis.Så arbejder jeg på grafisk gobelinstrik, som jeg skal undervise en del i, bla. på Ribe ungdomshøjskole, hvor jeg har fornøjelsen af at undervise en masse unge mennesker i marts.


Sidst men ikke mindst, min juleworkshop, der starter i november hos Rsamilla på Amager... 

Jeg elsker min mac, og alle de skønne legende lette programmer med skønne skabeloner, det gør bare lige mine kompendier en tand mere lækre... Så glæd jer til at se min nye stil ;-)

Vævestrik eller hævemasker? del 2

Det er en god diskussion vi har i gang, så jeg fortsætter den her til morgen. Jeg har valgt at tage nogle af kommentarerne fra indlægget i går. Det jeg er ude efter, er at finde danske termer, som vi alle forstår, og kan være enige om. Det danske strikkesprog, har brug for en opgradering, hvis ikke det engelske skal tage over.

Den engelske term for det der sker når man løfter en maske løs af pinden og først strikker den på 2. Eller 3 pind, med garnet foran eller bagved er "slipstitches" her ville vi (CPH knitwork) bruge betegnelsen hævemasker. 

For det der sker er: P1 du løfter en maske løs af, den bliver ikke strikket, de andre masker på pinden bliver strikket.
P2 eller P3 nu strikker du de masker du løftede løs af, de er nu hævet en eller to pinde over de masker, de normalt ville blive strikket med hvis det var glatstrik. 

Jeg er ingen diktator, så derfor runde 2 - giver betegnelsen mening? 

Svar fra bloggen

Hm...har vist aldrig strikket nogle af delene - ikke bevidst i hvert fald... Jeg har nok ikke helt vidst hvad de 2 ting er gået ud på, men bare strikket som der har stået i opskriften, som fx i rasmillas model viggo, hvor det jo så må være hævemasker, der strikkes hele vejen op midt på ærmet... Er hel vild med effekten fx hulkrusmønstret :-)


 Hej jeg synes nu at vævemasker passer perfekt til det man gør. Når man væver løfter man jo trenden og så går skud tråden enten over eller under trenden. Med en farve af gangen Og det er jo det man også gør ved at strikke vævestrik. men som designer kan du jo kalde dit mønster hvad du vil. 
mvh Kirsten fra Fur

Jeg synes, at det er ok og sige hævemasker, det forstås hvis af flest, vævemasker er kun for dem der har vævet. Vh Lykke

Vævestrik, kabelstrik, mønsterstrik, dominostrik er ikke en maske, men måden man sammensætter/strikker maskerne på.
Hvad vil du kalde en hævemaske på den anden side af arbejdet - en sænkemaske?
Det er jo bare en løs/ustrikket maske med en tråd foran eller bagved eller en løs/ustrikket maske foran eller bagved en tråd. 1 maske foran en tråd kan du godt kalde en hævemaske og 1 maske bagved en tråd for eks. Sænkemaske i en opskriftsbeskrivelse - du skal så bare beskrive, hvad det betyder. Eksempelvis om det er 1 r løs af eller 1 vr løs af og hvor mange osv.
En hestetømmekant kan formes med løse masker, det vil virke forkert at kalde dem hævemasker.
Mvh. JoanGod onsdagmorgen :-)


Opskriften er skrevet, farve sammensætningerne er fundet... Og den søde Jette kan nå at strikke både en pige og drengemodel, nu skal garnet bare sendes. 
Her til formiddag, er jeg i kreativ tænkeboks, Kreativ strik, har nemlig bestilt mere fra min hånd, så i foråret kommer i til at se flere af mine modeller i bladet :-) 
Efter middag står den på strik strik strik, skulle gerne få Et design af pindene i dag.