tirsdag den 13. november 2012

Pakker kit

Så bliver de første kit pakket... Og så skal der vist bestilles mere garn... For I går jo amok, og bestiller på livet løs... Igen 1000 tak for det :-)

Blå

Bare himlen var lige så blå som kjolen jeg strikker på... Den er hvid, skyerne hænger tungt og truer med regn.

Oppe fra og ned kjole

I dag strikker jeg lidt på en oppe fra og ned kjole til Canard. Den er tænkt som en lag på lag kjole, der er transperant, strikket i glat strik, og lukket af med en strikket blonde kant. Kjolen er ærmeløs, men ikke med stropper. Halsen har en fin bådform.

Sådan laver du et 2 farvet krydsopslagJeg anvender ofte det 2 farvet krydsopslag = 2 FXO, Jeg har lavet en vejledning, og den er altså super nem, og så fin.

 Hvis du vil have en aflukning der matcher, skal du lave en syet aflukning men fra vrangsiden. 


Du laver først en opslagsknude som du plejer med begge tråde garn, og holder garnet som vist, med kantfarven om tomlen og strikkefarven om pegefingeren. 


og så er del ellers bare krydsopslag der ud af, hvor en løkke af garnet fra pegefingeren trækkes gennem løkken på tomlen, og strammes på pinden.


Opslaget ser sådanne ud når du er klar til at strikke. Knuden du lavede først med begge farver tæller ikke med, den piller du op.

Skal du slå mange masker op - er det genialt
Det 2 farvet krydsopslag bruger jeg også når jeg skal slå mange masker op, så tager jeg samme farve garn over begge fingre. På den måde løber jeg ikke tør for garn undervejs... Jeg hader når "halen" slipper op ved 285 masker og jeg skulle slå 290 masker op... Du kender det helt sikkert...