tirsdag den 25. maj 2010

Taljesjal inspireret af Brandon Mably # 1

Jeg har før talt om det, og nu gør jeg det igen. I slutningen af vinteren var jeg på strikkefestival på Grötö i Sverige, og var på kursus i at indrage mange farver i strikken. Kurset var af ingen ringere end Brandon Mably - Min strikke helt! Jeg har linket til ham, bare tryk på toppen af inlæget.
Jeg vil nu lave et talje sjal/tørklæde i mage farver, og mønstre.
De brune/gyldne skal som udgangspunkt danne bundfarve.
Det er også dem jeg har flest af.
De kommer fra 2 forskellige nøgler kauni


De blå kommer godt nok også fra 2 forskellige nøgler kauni, men der var ikke så mange forskellige nuancer i som forventet.
Det gør nu ikke noget, det skal nok blive godt.
Efter at have splittet garnet i mindre farvedele, splitter jeg det nu i endnu mindre dele mellem 50 og 120 cm, det er længderne jeg har besluttet jeg vil strikke med. Ellers har jeg ikke lavet mange regler for min farvekombinationer endnu.

Her ses de to små test nøgler, alle farver indgår, de brune/gyldne i de ene og de blå i det andet.

Meget gode farver sammen synes jeg.


Ved flerfarvestrik i uld synes jeg det er nemmest at strikke rundt. Af nød er det blevet på strømpepinde. Alle mine rundpinde 3 er i brug. HMMM.

På Tusindfryd, var jeg mest vild med opklipnings stykket, så nu har jeg lavet hele binde spidsen stribet. Derefter har jeg lavet lidt blandet mønster.

På et 20 cm stykke laver jeg et reptil mønster, og så et eller andet fanzy på midten, derefter en spejling af det første strik.Et close up

Vest strikket fra siden # 1

Siden jeg stikkede den gule vest, har jeg haft lyst til at eksperimentere lidt mere med vest formen. Denne gang er jeg kommet på en meget simpel måde at strikke en af de veste der er oppe i tiden.

Jeg strikker med 2 garner, peterhead og tweed 300, jeg har trukket perler og palietter på den tynde (peterhead) Tak Heidi fordi du har et fantastisk garnlager som jeg må hamstre lidt i en gang i mellem.
Jeg strikker fra siden, og har valgt at mit stykke med perler og palietter kun skal være på forstykket - og kun lige for til. Efter at have strikket havd jeg synes måtte være nok, måtte jeg ind og prøve den på ginen, jeg måtte strikke lidt baglæns, og så på med en skulderstrop, og i med et ærmegab. Jeg elsker at strikke små ting på denne her måde, for det gør ikke så meget at jeg må lidt tilbage ind i mellem.

Jeg skriver ned og retter til undervejs, sådan bliver mine opskrifter ret tit til. Det er så meningen at opskrifterne skal "forfines" og rettes til, men som oftest er jeg faktisk tilfreds med resultat nr. 1Ærmgab

Mit ærmegab er lidt smalt, og jeg var da også i tvivl om det ville passe, så igen ind til gine og sætte vesten fast med nåle.

Frem eller tilbage?
Billedet er dårligt - jeg beskylder det trælse mandags vejr!

Faktisk passede mit ærmgab udemærket, så det var et to go on knitting

FEDT
Som sagt et møj vejr, og modlys gør jo ikke sagen bedre. Jeg håber I kan følge med i processen og se forstykket bedre på jeres skærm end jeg kan på min.

Dette er forstykket hvis der skulle være tvivl ;-)

Bagstykket
lyset forsvandt, og det gjorde åbenbart mig til en bedre fotograf.

Jeg strikker ryggen i samme stykke, og strikker nærmest bare der ud af... Lige bortset fra en lille bitte runding i nakken.

Jeg er nået til midten nu, og skal sådan set bare spejle min "opskrift" strikke færdigt vaske og skrive opskriften ren, beregne en small og en large. Og så er den vest færdig.

Problemet er bare lige at jeg også er startet på en par andre ting.
- Taljetørklæde i 30 farver
- tørklæde med grafiske former i 8 farver alpaca
- møbius til kroppen

Ja og så er der jo Lissuin og Tusindfryd samt flowerpot puden der skal strikkes på også.