mandag den 23. maj 2016

Vinterens tendenser inden for strik 2016

 *Casual * Big Knits * Patent * Oversize * Embellishment * Meleret * Neon Pastel * Håndfarvet * Glimmer / Glans * Humor *


Hvert år udkommer Pantone med en farvepalet, som de forudser at være de farver vi vil se i modebilledet.  Dette er paletten som de har for efterår / vinter 2016 for kvinder. 

Når jeg arbejder med farver i mine design, arbejder jeg først og fremmest ud for farver jeg kan lide, heldigvis, er de stort set ALTID at finde på listen over årets farver. 

De farver jeg er mest vild med i denne palette er: 

Gul 14-0756 TPX, orange 17-1449 TPX, Blå 19-4049 TPX og guld 13-1012 TPX.

Jeg elsker at bruge Instagram til at søge tendenser og inspiration, her under har jeg listet mine favoritter.

NEON PASTEL - Håndfarvet


Lige nu hitter håndfarvede garner, en af de hotteste er Hedgehog fibers fra Irland Beata er en vidunderlig kunstner, hvert et nøgle garn hun farver er genialt. Ikke underligt at den også ekstrem Neon Pastel farvelskende strikketosse Stephen West er faldet for hendes garner. Selv faldt jeg i Beatas "farvegryde" da jeg så hendes garn hos Yarnfreak på Kreativedage messen i Fredericia. 

Patent / Brioche


Igen kan vi sige tak til Stephen West, en rigtig trendsetter inden for håndstrik. Hans autre strikkestil, hans mix og match, hans loos tilgang til strik, er noget vi kan lide. Alle de steder jeg har været i forbindelse med strik i de sidste 6 måneder, er hans navn altid kommet frem, altid er der en eller flere, der er iført hans designs. Lige nu elsker han patent, som han har lært fra hans Guro Nancy Marchant Hun er den ukronede dronning af patent. Herhjemme må det være Helga Isager.Oversize
Et billede slået op af WOOL AND THE GANG. (@woolandthegang) den

De tykke pinde og de store sweatre - er du klar? Hvornår var det lige vi blev vild med stort strik? Jeg giver fru Skappel skylden!

Embelishment

I skrivende stund, ved jeg der sidder et dansk forlag Kristensen og Ko, de arbejder på en strikkebog med bla denne skønne kvinde, og hun kan altså noget med dekoration på strik. 


HUMOR


Med humor mener jeg alle de der strikkeposer / t-shirts / kopper og plakater vi bare MÅ eje. Bare indrøm, du har en pose, kop, plakat eller t-shirt...

Jeg glædes i den grad over at farver spiller en stor rolle, for os strikkere. 

At personligheder som Stephen West og Beata, er med til at sætte så tydelige ringe i vandet, at flere får øjnene op for teknikker og farver. 

Ha' en fantastisk uge!