onsdag den 4. februar 2015

Design for Filcolana 2015 - Strikkeprøver du kan bruge til noget


Til April er der deadline på designs til Filcolana, og jeg er godt i gang. Jeg har en poncho med giga snoninger på pindene, den får i en post om en anden dag... Og så er der strikkeprøverne her... Dem har jeg havt meget sjov med.

Den første prøve, den mørke, er til en cardigan strikket på p 3,5 mm, her har jeg arbejdet med forskellige kombinationer af farver, og er endt op med den øverste som I ser her. I processen har jeg også brugt den som vejledning til hvordan man super let kan arbejde med sin strikkeprøve og tjekke om man er tilfreds med sine farver, når man skal strikke en cardigan eller blus i flere farver. Læs mere her.

Den lyse og meget farverige prøve, er til et børnedesign, og nogle kender måske mønsteret... Jeg sadler nemlig om. For nogle uger siden kom der en kasse med garn og denne kasse inspirerede mig til at ændre en del på et børnedesign som jeg har lavet til Filcolana og som endnu ikke er udkommet. Du husker den nok, hvis ikke så er det cardiganen i midten på billedet her, første gang den kom af pindene var den for lille til modellen (nok fordi jeg var lidt længe om at strikke og bør jo som alle ved, gror som ukrudt), næste gang den kom af pindene var jeg heller ikke helt tilfreds... så nu bliver det i et andet garn, og med meget mere knald på farverne. Farveprøven her bliver til en hue til mig selv. 

Strikkeprøven - hvorfor ikke strikke en hue?
Jeg er ret vild med store farveprøver, det ved jeg godt jeg er ret alene om, derfor besluttede jeg at min prøve i første omgang skulle blive til en hue. Jeg kender garnet, og kender min strikkefasthed i det, derfor var det nemt at regne ud hvor mange masker jeg skulle bruge til en hue 

omkreds om hovedet X det antal masker jeg har på en cm 

Derefter fifler jeg lidt med tallene så masker og mønster gå op, i dette tilfælde skulle jeg bruge 2 masker mere en beregningen sagde - det er okay.

Og så er det jo bare at strikke, til huen har den længde jeg ønsker og til jeg er tilfreds med mine farver. Denne gang bliver det blot til én hue, for jeg er ganske tilfreds med farverne... Men det kunne godt have blevet til flere.

Dette er 2 af mine bud på, hvordan det der med strikkeprøver kan gøres lidt sjovere.

Og så slutter jeg lige af med at citere Annette Danielsen det er ikke sjovt at lave strikkeprøver - men nødvendigt.