fredag den 16. november 2018

Vendepinde på den lette måde (German Short Row's på dansk)


De tyske vendepinde / German Short rows på dansk, er den absolut letteste måde at strikke vendepinde på - eller venderækker om du vil - andre måder at sige vendepinde på... Vendinger, forkortede pinde, vendemasker, afkortede pinde eller rækker og vendestrik.  

Vendinger i opskrifter er noget af det jeg får flest spørgsmål omkring, og er det der volder rigtig mange strikkere problemer.  Men vidste du at du altid kan bytte den måde der står i en opskrift ud med en anden metode? Eks de super lette tyske vendinger som jeg viser her. 

Vendepinden beskrevet:
  1.  Strik frem til hvor du skal vende - vend
  2.  Løft masken fra venstre over på højre pind, med garnet holdt foran arbejdet, slå garnet om pinden og træk bagud, stram godt til (så masken på pinden trækkes bagud, og begge af maskens ben kommer op på pinden) = 1 dobbeltmaske.
  3. Når du igen skal strikke frem og tilbage eller rundt, skal du blot strikke dine dobbelt masker som var de 1 maske (på samme måde som når du strikker 2 masker sammen). Vendepinde er som det fremgår af navnet et værre vende arbejde, men du kan faktisk undgå at vende ved at strikke med engelsk vrang eller ved at strikke baglæns som det også kaldes. På den måde undgår du helt at strikke vrang, hvilket kan være en stor fordel, hvis du strikker rundt - og gerne vil undgå at din strikkefasthed ændres.

Engelsk vrang beskrevet:
  1.  Strik ret på retsiden. Vend ikke arbejdet, når pinden er slut
  2. Arbejdets masker sidder på højre pind og skal nu strikkes over på venstre pind. Stik venstre pind ind i bagerste ben på højre pinds maske, slå garnet om venstre pind - bag fra og op over, med højre pind løfter du den gamle maske over omslaget og lader den gamle maske glide af pinden = 1 maske er nu strikket. Fortsæt til alle masker er strikket. (kommer du til at slå garnet neden om pinden, vil maskerne ligge drejet ret på pinden.


Husk at du kan støtte mit arbejde med at lave gratis video vejledninger til dig, ved at handle på Rito via linket her eller reklame billedet her under. Fra d. 19. november til d. 26. november 2018 er der ekstra gode tilbud.