mandag den 23. marts 2020

3 slags pinde at strikke strømper på - hvilke egner sig til hvad?

www.bykaae.dk
Strømper er nok det jeg har strikket mest i mit lange strikkeliv og i 2018 blev det jo til hele 24 par til familien.

Når jeg strikker strømper så har jeg selvfølgelig nogle favorit metoder og dem vil jeg dele med dig her, samtidig med at jeg præsentere dig for 3 typer af pinde du kan strikke dine strømper på.

Det er sådan at når jeg strikker sokker fra tåen og op, så foretrækker jeg Magic Loop på 60-80 cm lange rundpinde. Selv om jeg har en række videoer om at strikke 2 på en gang med Magic Loop, så foretrækker jeg faktisk at strikke en sok af gangen, jeg synes det går hurtigere for mig.

Når jeg strikker sokker fra skaftet og ned, så kan jeg rigtig godt lide strømpepinde, og det er faktisk sådan at jeg her i løbet af det sidste års tid er blevet så glad for de bøjede strømpepinde at jeg faktisk tror på at de kommer til at overtage verdensherdømmet i forhold til almindelige strømpepinde.

Nede under har jeg listet en række videoer, og jeg har også skrevet en kort fyldestgørende tekst, sådan at du kan se om videoen er en du skal se.

Og har du ikke strikket sokker endnu og bare rigtig gerne vil igang, så anbefaler jeg at du henter min Gratis SokkeGuide lige her


Når det kommer til Strømpepinde, så strikker jeg kun med 4 pinde, jeg har fordelt mine masker på 3 pinde og strikker med den 4. 

Et tip til strømpestrikkere, er at have halvdelen af maskerne på én pind og fordele den sidste halvdel på de 2 andre pinde. Når du kommer til hælen strikkes hælen (med mindre det er en Sweet tomato hæl) over den pind med halvdelen af maskerne på. Første gang jeg prøvede de bøjede strømpepinde (CDPN's på engelsk) der var jeg ikke imponeret, jeg var faktisk slet ikke imponeret. Men da flere og flere på mit online kursus (Strikke Bootcamp 2018) sværgede til pindene. Besluttede jeg mig for at give dem en chance. 

Efter at have strikket 3 par sokker var de pludselig mine favorit pinde, og inden jeg vidste af det, så tog jeg dem, frem for strømpepindene når jeg skulle strikke skaft ned (de er også perfekte til tå op, men jeg elsker Magic Loop). 

Med de bøjede strømpepinde får du et sæt med 3 pinde, maskerne sidder fordelt på 2 pinde og du strikker med den 3. pind. Lidt som Magic Loop, bare uden wirerne der skal holdes styr på og lidt som strømpepinde bare uden så mange pinde. 

Faktisk tror jeg på at denne pind kommer til at slå strømpepinden af pinden, ligesom "alle" nu vælger at strikke på rundpinde frem for de gamle lige jumperpinde. Tå op sokker er super vanskelige at strikke på almindelige strømpepinde, på de bøjede kan du sagtens. MEN MIN FAVORIT til at strikke sokker fra tåen og op, er Magic Loop. 

Kort fortalt strikker du rundt på en alt for lang rundpind, en rundpind, der er 60-80 cm lang. Den ene halvdel af maskerne hænger på wiren mens den anden halvdele er oppe på pinden mens maskerne strikkes. Når pindens masker er strikket, vendes arbejdet og maskerne fra wiren føres op på pinden og maskerne du lige har strikket glider ned på wiren - LET NOK.


Rigtig mange strikkere kan godt lide at strikke 2 sokker på én gang, altså sådan at du strikker Magic Loop og har begge sokker på pinden. 

I denne video viser jeg hvordan du strikker 2 på en gang fra skaftet og ned inklusiv hælen. Faktisk strikkes hælene for sig, når du strikker 2 på en gang kan hælene ikke strikkes samtidig (fordi du skifter mellem at strikke rundt til frem og tilbage)

Når jeg strikker 2 på en gang, foretrækker jeg at slå op og strikke skafterne hver for sig, hvorefter jeg sætter det hele på rundpinden og strikker 2 på en gang. Du skal ikke snydes for også at få en tå op vejledning til 2 på en gang. Den er ikke helt så dybdegående som skaft ned, da principperne er de samme. 

Som med skaft ned hvor jeg foretrækker at strikke ribberne først og så først derefter strikke 2 på engang... Har jeg det på samme måde med tå op, jeg kan godt lide at strikke tåen for sig, og derefter sætte dem ind på den lange rundpind og strikke rundt. I denne video præsenterer jeg dig for min gratis sokkeguide hvor jeg giver min beste tips til at komme godt igang med sokkerne. 

Hvilke pinde nyder du at strikke strømper på og hvilken metode bruger du?

Jeg håber du kunne bruge dette lille strikke-tip 
Rigtig god Strikkelyst
Charlotte Kaae

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Og glem nu ikke at du ved at shoppe via reklamelinks på min blog er med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisning her på bloggen.