lørdag den 3. maj 2014

Charlotte Kaae's top 5 - Strikkebøger nr 4


Det er ikke første gang jeg skriver om denne bog jeg har skrevet om den her og her, hvor jeg ikke har brugt så mange ord, blot postet forside og et link. Denne anmeldelse vil være mere end det.


Bogen er netop blevet genoptrykt, efter den har været udsolgt fra forlaget i uendeligt mange år. Bogen udkom førstegang i 1981, for at blive genoptrykt igen i 1995, og nu i 2013. Jeg var ikke en af de heldige ejere af 1. eller 2. tryk, men vil nu stadig gerne eje dem, så send mig endelig en mail, hvis du har den til salg knitting@bykaae.dk.


Det vi har med at gøre her, er intet mindre end en kulturhistorisk strikkebibel... Mange unge strikkere, der har lært sig at strikke på nettet, ser ofte til de engelsktalende så som Elizabeth Zimmermann, som værende en af grundpillerne inde for strik. Jeg er meget enig i at hun har revolutioneret strikkeverdenen i England og USA, men her hjemme var de kvinder som Åse Lund Jensen og Vibeke Lind.


Dette er en bog der oser af strikkenørderi, indholdet lyder i kapitler således; Uld til strikning side 9-16, Strikningens muligheder Side 18-35, Sweatere og trøjer side 37-71, Sjaler og tørklæder side 74-81, huer side 82-95, vanter side 97-112, strømper side 115-122 og sidst men ikke mindst et kapitel omhandlende behandling af uldtøj side 124-128. Dette er et dansk værk alle strikkere bør eje. Det er for mig en bog jeg tager frem og læser igen og igen. Jeg strikker ikke opskrifterne fra den, de er ikke efter min smag, men jeg henter uendeligt mange guldkorn i bogen.

Jeg har købt min hos Rasmilla for 250 kr

Er du den heldige ejer af Strik med nordisk tradition, oplag 1, 2 eller 3?
Hvad holder du mest af ved bogen?