søndag den 9. september 2012

Når lærken slår sin trille - design for BC-Garn

Glatstrik er lidt kedeligt, men også helt perfekt når man skal se en film. Og i aften ser vi Men in black 1 og 2, så mon ikke jeg når et pænt stykke? Jeg er godt nok ikke helt tilfreds med min strikke jævnhed, mon det bliver ok når den bliver vasket. Bomuld og mig, det er ikke den bedste kombi...

Dimserier - noget der også kan strikkes, vest med wienerlæg


I dag er jeg nået et pænt stykke på vesten med wienerlægene. Kanten ruller godt nok lidt, men efter jeg  giver den lidt damp, skal det nok rette sig ud. Jeg er rigtig godt tilfreds med den effekt de mange vendepinde har givet, og wienerlægene, de giver en god fylde for neden, uden at det virker for vildt.


På ryggen laver jeg en snoning over 36 masker, jeg strikker det hele i glat strik. Det kommer til at give en super fed effekt, og en flot talje, da det er snoningen der danner indsnittet. 


Og så bare lige et billede mere, fordi jeg kan - på mobilen, kan jeg højest blogge 2 billeder, så du kan tro jeg nyder, at have fat i et rigtig kamera, og skrive fra min computer. Jeg nyder nu også de mere spontane og hurtige blogpost's fra mobilen, og det håber jeg også du gør.

Sådan gør du - kanter

Min ide med wienerlæg og vendepinde er gået rigtig godt, men det er ikke let at vise endnu. I stedet vil jeg dele et lille tip med dig. Når man strikker noget med en åben kant, vil man ofte strikke en belægning for at få en fin kant.
Men du kan også lave en kant der folder ind, a.la en hestetømme. Jeg gør følgende:

Retsiden: De første 3 masker tager jeg løst af, med garnet på vrangsiden. Den 4. Maske strikker jeg vrang. I modsatte side har jeg strikket til de sidste 4 masker, nu strikker jeg; 1 vrang, og 3 ret.
Næste pind:
3 masker løs af, med garnet holdt på vrangsiden (altså ind mod dig), 1 ret, strik til sidste 4 masker, 1 ret, 3 vrang.
Disse 2 pinde gentages.