torsdag den 6. marts 2014


Her til aften har undervisningen været for voksne. Vi har strikket Krydret strik med magiske nøgler, som altid er det virkelig spændende at se hvad folk vælger, når de strikker med farver... Det er utroligt er der stadig kan opstå nye farvekombinationer.

For et år siden, blev der strikket rigtig meget i mættet klare farver, nu ser jeg i den grad at der bliver valgt meget lyse og sarte farver, på enten en mørk, eller neutral bund... Jeg ser flere der leger med den samme farve gruppe, men toner den op og ned... Det er altså fedt at se, helt røde og helt blå projekter, der så stadig har massere af mønster i sig.

Nu har jeg i morgen tilbage på højskolen, og så er det hjem til hverdagen igen - altså lige bortset fra at jeg søndag drager til Båring på Fyn ved Middelfart, hvor jeg skal holde foredrag på Gavstriks årsmøde.

Ses vi på Søndag?

Grafisk gobelinstrik for unge, 2. lektion


I 2. lektion blev strikketiden mere afslappet.


Der kom for manges vedkommende helt styr på de mange garndunter.


Og så kom der styr på hvad der er ret og vrang siden, når man strikker retriller.


De nye strikkere, fik næsten styr på at strikke gobelin.


OG se lige her, det er da prof.


Der har været strikkelyst over hele linjen.

Tak for en god dag til de unge, og til jer der kommer om et par timer - vi ses :-)

Grafisk gobelinstrik for unge på Ungdomshøjskolen ved Ribe


Den første morgenundervisning i Grafisk gobelinstrik på Ungdomshøjskolen ved Ribe, kom godt for start, hele 13 unge mennesker havde meldt sig til strik. Der var plads til 10 på holdet, så 3 gik fra til andre aktiviteter.  Holdet er en fin kombination af drenge og piger, dansk og engelsktalende. Nogle kunne strikke lidt, andre slet ikke. 


På holdet har jeg et par enkelte øvet piger, der bare har fået fat på det der gobelinstrik, og for at huske, hvor man er nået til, er det jo meget smart med en lille note :-)


Vi drikker te og kaffe, alt imens roen falder, og koncentrationen om at lære retmasken skærpes. På træpinde og med godt gedin uldgarn, er alle kommet godt fra start. Det der med Grafisk gobelinstrik er jo faktisk slet ikke så svært!


En af de unge drenge, havde aldrig prøvet at strikke, dette er han aller første strik... Jeg synes jo han er lidt af et naturtalent. Uden hjælp, løste han selv problematikken med meget løse masker, og er endt med dette meget flotte resultat. Mon han er klar til gobelinstrik efter pausen?

Remsen her er fra en af de skrappe piger "ind i køkkenet - stjæl småkagen, løb væk" den remse var så god, at den fik flere til at huske strikkerytmen til retmasken.