torsdag den 1. juli 2010

Overvejer at lave en strikkebog

Det hele startede med denne her i 2007, mens jeg gik på seminariet og havde håndarbejde som linje.Det var her jeg for alvor begyndte at arbejde med design, og ideudvikling. Denne her er stadig min favorit.Michael har flere gange sagt at han synes jeg skal udgive en bog, frem for at prøve at få mine ospskrifter i blade. Jeg ved det ikke helt, jeg har bestemt lyst, men en bog- det er et stort ansvar... Og ikke mindst har jeg nok ideer, når det kommer til stykket?


I efteråret 2009 i forbindelse med Harry Potter udgivelsen hos Opal garn, lavede jeg disse halvhandsker til Heidi (jeg har en hængeparti her der hedder større tommeltot) Måske skulle de gøres færdige.De vil skulle med tror jeg, måske i et andet garn, for Opal HP garn udgår vel lige så hurtigt som deres Hundert wassers garn. Men uglen er et hit endnu. Det kunne også være en hæklet søde lille ugle med store øjne... Tænkeboksen er i gang.Tema???


Der er også disse smykker, en varm ring, der faktisk er fantastisk at have på pegefingeren, hvis den er blevet lidt strikke øm.Armbåndet er også en pulsvarmer, til ømme håndled.Jeg solgte disse ting på marked i 2008, de var et kæmpe hit, og jeg lavede flere på bestilling...Pulsvarmeren kan også bruges i håret.I for-sommeren 2008 var Micael og jeg på ferie I jylland, hjemme i Fredericia, hvor vi var på besøg ude ved Sanne og Michael, der har et hyggeligt gæstehus Helwegs Hus.Det år var der enormt mange frøer der ude, så Julian (deres søn) og jeg gik på frøfangst. Dette var inspirationen til disse frø-sokker. Et sødt og nemt mønster.Yogi-bukserne fra i år, er jeg helt vild med, de bliver flittigt brugt, de er mit til dato største hit, men meget varme.Derfor har jeg lige købt en masse blåt garn hos Holstgarn, og en brændt oragne... Nu skal de strikkes op i tyndt garn, og med lidt ændringer.Glæder mig meget til vinteren kommer, så jeg atter kan trække i de uldne dejlig varme bukser... Men Men hvilke sko skal jeg købe til, for klipklappere holder jo ikke om vinteren.
Og så er der jo mit taljetørklædet, som jeg stadig arbejder på, der er lige blevet broderet guld palietter på picotkanten, og jeg skal nu til at spænde op til et stort broderi på forstykket.

Broderiet er inspireret af henna tatoveringer. Det bliver frihånds broderi efter en skitse, i går fik jeg kradset en fin tegning ned på ternet papir, den er mit udgangspunkt, men ikke det absolutte endelige broderi.

Mere om broderiet som det skrider frem.


Så er der også min Summer Softie, med perler og palietter strikket ind i den høje hals. Den er Ann ved at strikke op i str L, glæder mig til at se hendes version.

Jeg er blevet lidt vild med det tynde mohair, og den tynde alpaca, så der kommer nok flere tynde sommer bluser.

Nu har jeg brug for din hjælp til hvad der vil egne sig til en bog:

Hvad vil du gerne strikke?

Tema?

Tyk eller tynd bog?

Metodebeskrivels, eller bare opskrifter?

Overvejelserne er mange, og det er slet ikke sikkert jeg ender med en bog.

En ting ved jeg, jeg skal snart købe garn hos Slavi, noget garn der egner sig til snoninger, for der er nye ideer på vej.