mandag den 2. marts 2020

Magien i den 2. maske - Stram din kant op og undgå stiger når du strikker rundt, let og helt enkelt!

www.bykaae.dk

To af de spørgsmål der går igen og igen når jeg er ude og undervise eller har online kurser er disse... "Hvorfor er min kant så løs?" og "Hvordan undgår jeg stiger når jeg strikker rundt?"

Kort sagt er løsningen at stramme den 2. maske på pinden op mens du strikker!

Hvis jeg skal uddybe det lidt mere, så handler det om at din første maske på pinden både når du strikker frem og tilbage, men også når du strikker rundt på strømpepinde og med Magic Loop bliver løs. 

Første maske bliver løs fordi, den står alene og der er ikke er noget op af den i højre side der kan støtte den, når du vender eller skifter pind. Når du strikker den første maske skal den altså have lidt hjælp. Mange tror fejlagtigt at den hjælp skal ydes ved at stramme op, så snart 1. maske er strikket. Har du gjort det, vil du vide at det ikke rigtig hjælper, kanten er stadig løs og der kommer stadig stiger når du strikker rundt - Fordi masken mangler støtte! 


Masken du skal stramme for at få en fin og fast kant er altså ikke den 1. maske! Det er den 2. maske på pinden... Stram præcis så meget i garnet at du kan se begge masker på højre pind strammes op - du kan nu strikke videre.


Når dette lille trick virker både når du strikker frem og tilbage på pinden og rundt på strømpepinde eller med Magic Loop, så er det fordi du også strammer lænken op der kommer før den 1. maske.

Du skal stramme op på hver pind, både ret og vrangside og på hver pind når du strikker på strømpepinde eller med Magic Loop. Glemmer du at stramme en enkelt gang, er strik heldigvis så tilgivende at det ikke bliver at se. MEN GLEMMER du de adskillige gange, så ender du op med grimme løse kanter og stiger. 

Jeg håber du kunne bruge dette lille strikke-tip 
Rigtig god Strikkelyst
Charlotte Kaae

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Og glem nu ikke at du ved at shoppe via reklamelinks på min blog er med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisning her på bloggen.